DÜNYA LİDERİ, HALKIN ADAMI ERDOĞAN BURSA'YA GELİYOR!

 DÜNYA LİDERİ, HALKIN ADAMI ERDOĞAN BURSA'YA GELİYOR!

 
Bursa'da ki siyasi değişimler sonrası ilk kez Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bursa'ya gelecek.
Malumunuz geçen sene Ak Parti Bursa Eski İl Başkanı Cemalettin Torun'un istifa etmesi sonrasında yerine Ayhan Salman atanmıştı.
Yine geçen sene Bursa Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Recep Altepe'de görevinden istifa ederek yerine genç, başarılı, halkla iç içe olan, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti.
Evet Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta sonu pazar günü saat 14:00'de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanında, Ak Parti Bursa Kadın Kollarının 5.Olağan Kongresine teşrif edecek.
İşte bu kapsamda herkes merakla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genelde ve yerelde vereceği mesajları bekliyor.
Özellikle 2019 yerel ve genel seçimlerinde birilerine mesaj verecek mi, merak konusu.


Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı İNCE MEDYA GRUP olarak ziyaret ettik.
Bu ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı ile ilgili sorular sorduk.
Başkan Aktaş ''Özellikle Bursa'nın önemli konularıyla ilgili sorunları ve projeleri hazırladıklarını iletti. Ayrıca hazırladıkları dosyayı bizatihi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini söyledi.''

Evet belediyede bu hazırlıklar yapılırken Ak Parti Bursa İl Teşkilatı’nda da mutlu telaşı gördük.
Özellikle halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşturmak için gece gündüz çalışan yöneticileri gördük.
Yine bu kapsamda, bu programa insanları getirebilmek için özellikle sosyal medyadan da destek alan Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ı tebrik etmek lazım.
Başkan Salman kısa bir video çekerek insanlara çağrıda bulunarak bu özel programa davet etti.
Aslında ilk kez bir il Başkanı Bursa'da video çekerek sosyal medyada insanları programa davet etmiş oldu.
Evet Bursa'da hummalı çalışmalar devam ediyor.
Bakalım dünya lideri, halkın adamı olarak herkesin gönlünde taht kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'dan dünyaya ne mesaj verecek hep beraber göreceğiz.
Selam ve dua ile,
           


ULUDAĞ NE ZAMAN DAVOS OLACAK?

Uludağ ülkemizin en eski kış turizm merkezlerinden birisidir.
Ama maalesef bu cazibesini her geçen yıl kaybetmeye devam ediyor.
Eski Türk filmlerinde Uludağ’da ki kayak merkezlerindeki görüntüleri görünce gurur duyardık.
Ama ne yazık ki kış turizminde Uludağ’dan sonra kurulan merkezler cazibesini arttırarak yoluna devam etmekte.
İşte size Erzurum’da ki kış turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Palandöken örneğine bakın.
Uluslararası kış turizmi noktasında etkinlikleri ile gündeme gelen en önemli merkezlerden birisi oldu.
Hatta Kayseri’de ki Erciyes Kayak Merkezi ve Bolu'da ki Abant Kayak Merkezi’ni örnek olarak göstere biliriz.
Evet işte bu kapsamda Uludağ'ın cazibe merkezi olması noktasında önemli adımlar atılmaya devam ediyor.
Hatta Uludağ’ın cazibe merkezi olması için bundan önceki yıllarda şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Uludağ için Dünyanın Davasu olarak görmek istiyorum sözü sonrasında istenilen yere gelmesi için adımlar atılmaya devam ediyor.
Bu süreçler yaşanırken, bundan önce yetki kargaşası noktasında özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında çok büyük sıkıntılar oldu.
Ama bu sıkıntılar geride kaldı.
Özellikle Bursa'nın sorumlu Bakanı olarak Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun bu makama gelmesiyle önemli sıkıntı ve sorunların çözülmesi için önemli adımlar atılıyor.
İşte bu yaşanan gelişmeler noktasında Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’nın önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.
Yine bu programa katkı koyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde destek verildiğini iletelim.
Ama en önemli desteği Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun verdiğini iletelim.
Yine iş dünyasının temsilcisi olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteğini unutmadan söyleyelim.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay Uludağ’ın Türkiye’deki en önemli turizm değerlerinden biri olduğunu ifade etti ve temelini attıkları Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’yle (UYEM), Uludağ’ın turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacaklarına dikkati çekti. Kış turizmiyle öne çıkan Uludağ’ın, dört mevsim ziyaretçi çekebilmesi adına turizm çeşitliliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Burkay, “UYEM, Uludağ’ın ve Bursa’mızın marka değerini artıracak önemli bir proje. Dünyaca ünlü eğitim kurumları ve alanında uzman isimlerle yapacağımız işbirlikleriyle, merkezimizi iş dünyası için referans eğitim merkezi niteliği taşıyacak bir kuruma dönüştürmeyi hedefliyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte Uludağ’da eğitim ve kongre turizminin önemli bir ivme kazanacağına inanıyorum” diye konuşmuştu.
Evet artık Uludağ'a destek veren Başbakanlık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve diğer kamu ve özel kurumların destekleri ile bundan sonra daha iyi şartlarda hizmet edeceğini söyleyebiliriz.
Hatta bu çalıştayda Uludağ'da eski otellerin yıkılması ve o otellerin 49 yıllık kiralanarak, daha yaşanabilir bir ortam oluşturulmasının da önemli olduğunu iletelim.
Ayırca bu program öncesi Uludağ'a Milli parkalara girişte para ile girilirken, şimdi yeni sistem ile HGS ile girişinde önemli bir hizmet olduğunu iletelim.
Bu uygulama öncesi insanların konuyu bilmemesi noktasında uzun kuyruklar olsa da ilerleyen süreçte bu kuyrukların olmayacağını iletelim.
Yine bu çalıştay sonrası Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gelen misafirlere ve halka ceviz ve cam fidelerinin ücretsiz verildiğini de iletelim.
Bizlerinde davet edildiği bu programda Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Uludağ’da yürüyüş yapma fırsatı bulduk.
İnşallah Uludağ için verilen bu emekler ilerleyen aylarda ve yıllarda etkisini göstererek, sosyal cazibe merkezlerinin de yapılması ile sorunsuz bir Uludağ'ı görmek mümkün olur.
Ayırca Uludağ'a yerli turistlerin gitmesi içinde Telesiyes ücretlerinin daha makul bir seviyeye getirilerek hizmet etmesi daha uygun olacaktır. Mevcut ücret tarifesi tek Yön:20 tl, gidiş-dönüş 27tl olarak ücretlendirilmektedir.
Mesela Ordu'da Telesiyeş ücret tarifesi Tek Yön:6 TL Gidiş-Dönüş:10tl olarak ücretlendirilmektedir.
Bizler halkın görüşlerini ve dileklerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Elçiye zeval olmaz.
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0