CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ'LA NE GÖRÜŞTÜ?

Bursalı vatandaşlar HALA bu görüşmede neler konuşulduğunu merak ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın talimatı ile aniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İstanbul' da Huber Köşkü'ne çağrıldığını yazmıştım.
Bu haberi Bursada sosyal medyada yazan tek gazetecide ben oldum.

Bu haberi alır almaz, haberi hem Ankara'daki hemde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki haber kaynaklarıma haberin doğru olduğunu teyit ettirdim.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğanın İstanbula acilen çağırdığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşı davet ederken, o gün Ankarada AK Parti’nin grup toplantısında olması ve orada görüşme yapmamasıda akıllarda soru işareti uyandırdı.

Yine hatırlayanlar bilir, o gün AK Parti Bursa Mlletvekilleri ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da grup toplantısı sonrası bazı Bakanları heyet olarak ziyaret ettiler..

Ankarada ğerçekleştirilen bu programların hiç birine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşın katılmaması da, İstanbuldaki görüşmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyordu.

Peki şimdi gelelim İstanbuldaki görüşmede neler konuşulduğuna!

Tabi ki yazdıklarımız bize gelen bilgiler ışığındaki iddialardır
Bayram değil seyran değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne oldu da Başkan Aktaş'la acil konuşmak istedi?

Şimdi bu görüşmenin detayları ile ilgili bana gelen haberlere göre özellikle 3 önemli konu çervevesinde görüşüldüğü söylenildi.

Peki nedir bu 3 önemli konu?

İşte size İstanbul’da konuşulduğu iddia edilen hususlar;

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun gündeme getirdiği iddialara göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde usülsüz imar değişikliği yapıldığını gazeteci meslektaşımız Akif Bekinin gündeme getirmesi oldu.Sonrasında da yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine gazeteci Akif Beki aracılığı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bu hukuğa aykırı konularla ve şaibeli imar işleri   ile ilgili soruşturma açtımı sorusunu da gündeme getirdi.

Zaten gündeme gelen bu konunun detaylarını da Karar Gazetesi Yazarı Akif Bekide kendi köşe yazında da detaylı olarak kaleme aldı.

Peki neydi bu iddialara göre,, Bursa Büyükşehir Belediyesi'!ndeki hukuksuz işlemlerin konusu?

İşte o yazının detayları;

‘’Konu; Central Balat adlı yapıyla ilgili yargı kararlarının hiçe sayılması, ama şaibeli imar işlemlerinin hala İçişlerince soruşturulmamış olmasıymış.

Nilüfer Belediye Meclisi, 2017'de yargı kararına dayanarak plan değişikliğini iptal etmiş. Ona rağmen Central Balat'la ilgili alınan Büyükşehir Meclis Kararları, idare mahkemelerince 5 kez daha bozulmuş.

İptal gerekçelerinde “Plan değişikliği bir önceki yargı kararında belirtilen iptal gerekçeleri ortadan kaldırılmadan yapılmıştır ” denilmiş.

Bu dosyadaki imar planı değişikliğinin mevzuata aykırı ve yetkisiz yapıldığına dair son karar, Bursa 3. İdare Mahkemesinden çıkmış.

11 Mayıs 2020 tarihli ara karar ile Büyükşehir Belediyesinin Central Balat'taki imar plan değişikliğinin icrası durdurulmuş.

Fakat önceki durdurma kararlarına rağmen inşaat devam etmiş. Büyükşehir, yıkım ve para cezası kararları alıp uygulamak yerine, sıkışınca topu Nilüfer Belediyesine atmış. Yapı AVM niteliğinde değilmiş, ruhsat verme yetkisi ilçe belediyesindeymiş gibi gösterilerek...

Nilüfer Belediyesi, bu görüşün yönetmeliğe aykırılığını fark edince dosyayı tekrar Büyükşehir'e göndermiş.

Büyükşehirse gerekçesini bile ortaya koymadan, geldiği gibi geri iade etmiş. Nilüfer Belediyesine "Yetki sende, ruhsatı sen düzenleyeceksin" emrivakisiyle dayatmış.’’

Şimdi gündeme gelen bu konunun, öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaşa sorulduğu iddia edildi.

Yine İstanbulda Cumhhurbaşkanı Erdoğanın Başkan Aktaş ile görüşmesinde duyduğum bir başka konu ise, AK Partide yıllarca Bakanlık yapmış başarılı devlet ve siyaset adamı Faruk Çelik için bir gazetenin fitursuzca iftiralar ve yazılar yazarak haberler yapması oldu.

Bu konunun direk Başkan Aktaş ile ne alakası var diyebilirsiniz ama dolaylı olararak bu gazeteye Bursa Büyükşehir Belediyesince ayda 80 bin lira para verilince (şimdi desteği kestiği iddia edliyor) ister istemez insanın aklına parayı veren düdüğü çalar sözü geliyor. Akabinde de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşın destek verdiği Şehir Gazetesinin Sahibi Nezir Asaroğlu'na, eski Bakan Faruk Çelikle ilgili olumsuz haberler yapma talimatı veriliyor sorusu geliyordu.

Yine AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın ve teşkilatlarının sessiz kalmasının da akıllarda bir başka soru işaretini uyandırğını aktaralım.

Yine bu gazetenin sahibi Nezir Asaroğlunun Başkan Alinur Aktaşın üniversite yıllarından çok yakın arkadaşı olmasını da varın siz değerlendirin.

Bu olaylardan dolayıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkan Aktaşa bu konuda da hesap sorduğu iddia edildi.

Yine İstanbulda Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yaptığı konuşmada iddialara göre özellikle Bursanın kronik sorunlarının cözülmemesi ve Bursalıların Aktaştan duydukları şikayetlerden dolayı bununla ilgili sorular sorduğu söylendi..Hatta Alinur Aktaş’ın bu konularla ilgili fırça yediği iddia edildi. Zaten ilerleyen günlerde bu konuların detaylarının gerçekleştirilecek programlarda ve bazı açıklamalarda netleşeceğini düşünüyorum.

Yine bu görüşme sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aktaş'ın birlikte fotoğrafının çekilmemesi de akıllarda soru işareti uyandırdı.

Zaten çoğu kişi tarafından, bu görüşme çok kötü geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  fotoğraf bile çekilmedi yorumu yapıldı.

Aslında ben de bu kanaatteyim
 

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkkanı Alinur Aktaşın, İstanbulda Cuhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrası yine çok enteresan bir olay yaşandı.

Başkan Aktaş ertesi gün yine alel acele Ankarada soluğu aldı.

Niye acilen buraya gittiğini hala bilmiyoruz..

Ama gün içerisinde, Ankaradan Bursa'ya geldiğinde, bu görüşmeyle ilgi bize gelen bazı mesajlardan ne yaptığını öğrenmiş olduk.

Mustafakemalpaşa İlçesi’ndeki köprü açılışına 1 saat geçte olsa Başkan Alinur Aktaş katıldı.

İşte bu programda ki konuşmasında, İstanbulda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir buçuk saat görüştüğünü ve Bursanın projelerini masaya yatırdığını iddia etti.

Neden bunu söylüyorum çünkü konunun böyle olmadığını bana gelen haber kaynaklarımdan duymadığım için söylüyorum.

Yine Başkan Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa’da ki konuşmasında, İstanbul’dan geldikten sonra ‘’Hemencecik Ankaraya gittiğini’’ ve bazı Bakanlarla görüşme yaptığını söyledi.

Benim aklımda soru işareti oluşturan konu ise, Başkan Aktaş konuşmasında Ankarada görüşmeye gittiği Bakanlıklardan birisininde Milli Savunma Bakanlığı olduğunu söylemesiydi.

Hani bu Bakanlıkla Bursanın ne alakası var diye bir soru akıllara geliyorda onun için yazıyorum.

Tabi ki bazı konularla ilgili görüşmeler olabilir buna bir şey demiyorumda.

Hani Başkan Aktaş Ankaradaki görüşmlerinde, Ulaşım ve Alt Yapı Bakanlığı veya Maliye Bakanı ile görüşse önemli mevzular konuşuldu diye anlayacağım ama diğer Bakanlıklarla ilgili özellikle de, Milli Savunma Bakanı ile görüştüğünü söylemeside doğrusu beni şaşırttı.

Ayrıca bana gelen bilgilere göre, Başkan Alinur Aktaşın görüşmelerinin algı yönetimi ve gündemi değiştirmek için yapıldığını düşünüyorum.

Bursanın ekonomik mali borç batağına girmesi ve yine Bursanın yılladır çözülemeyen kronik sorunlarının özellikle son 3 yıldır görevde olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş döneminde çözülmemeside ayrı bir eleştiri konusudur.

Zaten bu kafa ile AK Parti’nin Bursada, özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde halkın isteklerini ve sorunlarını bir an önce çözemezse olacak ilk seçimlerde, şok bir sonuç alacağını düşünüyorum.Yani AK Parti için tehlike çanları, çok sert bir şekilde çalıyor.

Halkın artık sabretneye taammülü kalmadı.Vatandaş artık sorunları ve sıkıtıları yerel yönetimlerin çözmesini bekliyor.

Bizden söylemesi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili şok kulis habererini yakın zamanda sizlere aktaracağım.

Ayrıca yarın ki yazımda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ Başkan Alinur Aktaş'ın Moldova ziyaretini, ilerleyen günlerde ise zamanında Fetöcü bazı memurların tekrardan işe nasıl geri alındığı ve kritik yerlerde bazı isimlerle ilgili Fetöcuların nasıl yerleştirildikleriyle ilgili bazı bilgileri bu köşede sizlerle paylaşaçağım.

Şimdilik benden bu kadar .

Selam ve Dua ile,

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0