banner101

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NERDE YANLIŞ YAPTI?

Cumhur İttifakı ilk kez girdiği yerel seçimlerde, %52 gibi bir oy oranı ile zafer kazanarak çıktı.

Türkiye genelinde AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı aldığı %52 oy oranı ile 21 milyon 864 bin 164 seçmenin oyunu alarak seçimlere damgasını vurdu.

CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı ise yüzde 37,64 oy aldı ve beklenen yükselişi sağlayamadı.

Özellikle İYİ Parti ülke genelinde FOS çıktı.

Tüm belediyelerin % 44,95'ini AK Parti, % 30,25'ini CHP,  % 7,39'unu İYİ Parti, % 6,80'ini MHP, % 4,01'ini HDP aldı.

Diğer partiler ise belediyelerin yüzde 6,60'ını kazandı.

Belediye başkanlıklarının tümüne bakıldığında AK Parti 778, CHP 242, MHP 236, HDP 68, İYİ Parti 22, diğer partiler 42 belediye kazandı.

AK Parti büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerle birlikte tüm belediyelerin % 44,95'ini kazanmış oldu.

Şimdi verilere baktığımızda Cumhur İttifakı’nın başarısını görüyoruz ama bazı illerde el değiştiren belediyelerin olduğunu da söylememiz lazım.

Yani Cumhur İttifakı seçimde yeni bir zafer yaşarken, bazı gerekçelerden dolayı özellikle büyükşehirlerde illeri kaybetti.

Kaybedilen illere baktığımızda, Millet İttifakı, Ankara başta olmak üzere İstanbul (resmi olmayan sonuçlara göre) Adana, Antalya, Artvin, Bilecik, Bolu, Mersin, Kırşehir ve Ardahan'ı Cumhur İttifakı'ndan aldı.Tabi ki İzmir ilinin de tekrardan kazanıldığını da söyleyelim.

Cumhur İttifakı’nın kaybettiği büyükşehirlere baktığımızda, nerde sorun oldu ki, bu iller kaybedildi sorusu akıllara gelmektedir.

Malum bu seçimde seçmen içinde, başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere Eyt, ek gösterge ve kısmı af beklentisi içerisinde olan milyonlarca kişi vardı. Bu seçimde istediklerini alamayanlar oldu.

Dikkat ederseniz AK Parti’de özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere görevden alınan, bazı belediye başkanlarının yerine yeni aday gösterilen İller kaybedildi.

Burada 2 istisna il olarak Bursa ve Balıkesir Büyükşehirleri dikkat çekmektedir. Burada da çok rahat bir seçim yaşanmasa da Cumhur İttifakı ipi göğüsleyerek seçimi kazandı.

Şimdi akıllara şu sorular geliyor

-Görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ve Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in görevden alınmasını kim ve kimler istedi?

-Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda kimler aracı oldu?

-Yine özellikle bu illerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yanlış yönlendiren siyasetçiler kimler?

-Özellikle bu 2 iki metropolde, neden başka adaylar gösterilmedi?

-Daha iyi adaylar gösterilemez miydi?

-Veya bu yerel seçimde ne gibi hatalar yapıldı?

-Parti içerisinde gerekli çalışmalar eksik mi yapıldı?

Bu soruların cevapları şayet varsa, önümüzdeki günlerde Erdoğan’ın atacağı adımlarla belli olacaktır.

Yoksa kendisiyle mezara gidecektir.

Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bazı kişilerin ciddi anlamda yanlış manipüle ettiklerini düşünüyorum.

Sonuçta o da bir fani.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu olumsuz süreci en kısa zamanda olumlu bir duruma dönüştüreceğini düşünüyorum.

Çünkü siyasi zekası ve tecrübesi her geçen gün artarak yeni siyasi uygulamaları hayata geçiren lider kişiliği, 17 yıldır iktidarda ne kadar güçlü olduğunu da göstermektedir.

Yani bu sürecide fırsata dönüştürebilen bir liderin karşımızda olduğunu unutmayalım.

Şimdi gelelim bundan sonra AK Parti'de Erdoğan'ın neler yapabileceğine;

Ankara’dan bana gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerdeki sonuçların netleşmesi sonrası radikal kararlar alacağı konuşuluyor.

İşte merak edilen konular....

-AK Parti’de MYK ve MKYK değişikliği,

-Kabine’de köklü revizyon(Bazı eski Bakanlar ve başkan olamayan adayların alınacağı)

- Bazı Bakanların görevlerinin değiştirileceği,

-Bazı AK Parti il ve ilçe başkanlıklarının da görevden alınacağı,

Bakalım ilerleyen günlere bu yazdıklarımla ilgili hangi adımlar atılacak hep birlikte göreceğiz.

AK PARTİ GEMLİK BELEDİYESİNİ GÖZ GÖRE GÖRE Mİ VERDİ?

Yazılarımda, Bursa'da yerel seçimlerde hem büyükşehirde, hem de 6 ilçe başta olmak üzere sıkıntılar olduğunu defalarca belirtmiştim.

Malum Bursa'da Cumhur İttifakı,  AK Parti ve MHP oyları ile % 49,6 gibi bir oy oranı ile, Bursa Büyükşehir Belediyesi tekrardan kazandı.

Alinur Aktaş 5 yıllığına başkan olarak seçildi.

Bizlerde İnce Medya Grup olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Alinur Aktaş'a yeni görevinin hayırlı olması dileklerimizi iletiyoruz.

Bu seçimlerde özellikle Başkan Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman başta olmak üzere seçime 2-3 hafta kala AK Parti'nin Bursa'daki eski siyasetçilerini meydanlara çıkartarak önemli bir adım attı.

Bu adımlardan en önemli isimlerden biriside 40 yıldır ülkeye ve Bursa'ya hizmet eden eski Bakan Faruk Çelik oldu.

Çağırıldığı her davete katıldı.

Kimi zaman ilçe başkan adaylık açıklamalarından tutunda, gittiği mitinglere kadar, her yerde ciddi katkısı olmuştu Faruk Çelik'in.

Malum Bursa seçimlerinin %2,5 oy farkı ile kazanıldığını düşünürsek Faruk Çelik'inde azımsanmayacak bir katkısı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca AK Partinin Bursa'da kurucularından olan eski il başkanı olan eski Milletvekili Şevket Orhan olmak üzere, eski Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Hayrettin Çakmak, Önder Matlı ve Hüseyin Şahin sahada olmasının ciddi katkısı olduğunu iletelim.

Bu arada AK Parti Bursa'nın eski il başkanlarından başta Cemalettin Torun ve diğer eski ilçe başkanlarını ne hikmetse meydanlarda göremedik.

Benim gördüğüm eski AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ahmet Er, eski AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve Cihat Çini'yi gördüm.

Şimdi gelelim Gemlik İlçesinin nasıl kaybedildiğine...

Seçimlerden 5-6 ay önce AK Parti Gemlik’te defa hatla sıkıntı olduğunu gündeme getirmiştim.

Ama kimse yazdıklarımı dikkate almadı.

Öncelikle AK Parti’nin Gemlik Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut’un nasıl aday olarak gündeme geldiğini yazalım.

AK Parti’nin bölge Milletvekili olan Zafer Işık’la zeytin işi yapan ve sonrasında AK Parti Gemlik İlçe Başkanı olarak Yaşar İslam atanarak süreç başlar.

Sonrasında da yine ilçe başkanı Yaşar İslam’ın da iş ortağı olduğu iddia edilen Berkay Bulut’da Gemlik Belediye Başkan Adayı olarak gösterilir.

MHP kökenli olan Berkay Bulut’un karakter ve insanı kişilik noktasında iyi birisi olsa da siyaseten, tecrübesiz olduğu söyleniyordu.

Yine siyaseten Bulut’un MHP kökenli olması bile seçimin kazanılması yetmedi.

Hatta o zamanda mevcut AK Parti Gemlik Belediye Başkan Adayı Berkay Bulut’a ve ilçe başkanı Yaşar İslam’a da, başkan adayını Bursalıların tanımadığını ve bununla ilgili programlar yapılması gerektiğini söylemiştim.

Bu önerime karşılık Gemlik’te başta AK Parti SKM, Bursa ile hiç bir medya çalışması yapılmamıştı.

Bunu neden yazıyorum, Gemlik’te Ak Parti’de ciddi sıkıntıların olduğunu o zaman gündeme getirmiştim.

AK Parti Gemlik’te yanlış aday tercihinden dolayı göz göre bu büyük İlçeyi CHP’ye vermiş oldu.

Şayet Gemlik’te mevcut belediye başkanı Refik Yılmaz tekrardan aday gösterilseydi bile bu seçimi alacağını söyleyenlerinde olduğunu aktaralım.

Hatta yine AK Parti’den başkan adayı olarak Enver Şahin veya Orhan Semiz bile aday gösterilse seçimin kazanabileceği söyleniyordu.

Ama AKL Parti Gemlik’te yanlış aday göstermesi sonucunda, belediyeyi CHP ‘ye teslim etti.

Bu yaşanan olaylar sonrasında AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam kendi isteği ile ilçe başkanlığından istifa etti.

Bakalım bu sürecin devamında neler olacak, bizlerde bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz.

                  POLİS HAFTASININ 174. KUTLU OLSUN!

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 174. yıl dönümünde başta T.C İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve T.C Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya olmak üzere bu aziz vatanımızı korumak için gece gündüz çalışan tüm polis camiasının, polis haftasını tebrik ederim.

Bu aziz vatan için şehit olan polislerimize ve ailelerine saygılarımı ve şükranlarımı iletirim.

                  TEŞEKKÜRLER....

Bir süredir Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi gören çok değerli Halam Hidayet İnce geçen hafta hayatını kaybetti.

Bu yaşadığım acılı günümde, öncelikle beni telefonla arayan, başsağlığı dileklerini ileten, soran ve sosyal medyadan bana ulaşan tüm dostlarıma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca cenazeye, bizatihi Yıldırım İlçesi İsabey Mahallesindeki mezarlığa gelen tüm arkadaşlarıma ve dostlarıma çok teşekkür ediyorum. ALLAH sizlerden razı olsun.

Rabbim tüm ölmüşlerimizin mekânını cennet eylesin inşallah.

Allah rahmet eylesin mekânlarını cennet eylesin.

Bu arada Çekirge Devlet Hastanesi’nde yatan halamın hastalığı ile ilgilenen başta Bursa Sağlık İl Müdürü Özcan Akan olmak üzere Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Engin Paralı ve doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. ALLAH onlardan da razı olsun.

                  

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0