banner102

CUMHURBAŞKANI BÜROKRATLARI UYARDI

Son zamanlar da  Bürokrasi  CİMER’e  şikayet edilmeye başlandı.
Meclis kulisleri bu günlerde bazı bürokratları konuşmaya başladı.
Ak Parti Milletvekillerinin rahatsızlık duyduğu bürokratlar bu günlerde CİMER’e şikayet edilmeye başlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni projeler üretmekte yetersiz kalan ve imza atmaktan çekinen hiçbir bürokrat koltuğu işgal etmesin" dedi. Erdoğan'ın bu sözlerinin arkasından CİMER'e gelen şikayetler çıktı.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde bürokrasinin ağır işlediğine ilişkin çok fazla şikayet geldiğini söyleyerek "Sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok. İstemiyorsa istifa etsin. Bizim işimiz gücümüz var. Kimsenin yokluğu bu ülkede herhangi bir boşluğu ve eksiği ortaya çıkarmaz " ifadelerini kullanmıştı.
Kulislere göre Erdoğan'ın bu sözlerinin arka planında  CİMER’e  gelen şikayetler olduğu ortaya çıktı.
AK Parti’nin hızına ayak uyduramayan  Devletin işleyişi ve daha çok da tıkandığı noktalar.
Siyasi fikri ne olursa olsun, kamu yönetimine bulaşanlar Ankara'da inanılmaz bir değişime uğruyorlar. Adeta genetik şifreleri yeniden kodlanıyor. Ve "bürokratik refleks, bürokratik şovenizm, bürokratik oligarşi" olarak adlandırılan yapı karşımıza çıkıyor.
Peki, ne oluyor?
Milletten yetki alan ve millete hesap veren siyasi iktidarla birlikte çalışması, siyaset kurumuna alternatifler, çözümler, projeler üretmesi gereken bürokratlar, odalarına kapanıyor, kendi dar camialarına sıkışıp kalıyor, hayatın gerçeklerinden kopuyor, ayrı birer dukalığa dönüşüyorlar. Zaten halletmeleri gereken işi yokuşa sürüp, kendilerine minnet duyulmasını bekliyorlar, bu ortamı ustaca yaratıyorlar ve kişisel kariyer planlamalarını ellerindeki devlet gücünü kullanarak gerçekleştiriyorlar.
Bunu nasıl yapıyorlar? Tabii ki zamana ve kişiye göre icraat yeteneği geliştirerek. Bir başka ifade ile "Kimin sorununu çözersek istikbalimize olumlu etkisi olur?" sorusuna göre şekil alıyorlar. Hayatın ve küresel sistemin dinamizmini ıskalıyorlar, nitelik değiştiren problemleri göremiyorlar, sadece ellerindeki imza ve paraf yetkisinin arkasına saklanarak vaziyeti idare ediyorlar.
Bürokratik deformasyona rağmen ayakta kalmayı başarıyorlar mı? Evet. Hesap verebilirlikleri sınırlı olduğu, yetkili ama sorumsuz kalabildikleri, ehliyet ve liyakat eksikliklerini siyasi ilişkileri varmış algısı ile telafi ederek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bize ayak uyduramayan bürokratlar o koltuğu bıraksın diyor.
Şimdi Ankara kulisleri bu bürokratların kim olduğunu konuşuyor

BAZI BÜROKRATLAR TAKDİR TOPLUYOR…..
Eleştirilere rağmen taktir toplayan Bürokratlarda var.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan;Bulunduğu her görevi başarı ile temsil etti.Çalışkan ve dürüst bir yapıya sahip.TBMM tarafından takdirle karşılanıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören.
Bulunduğu makam çok önemli ve şaibeye her an açık bir yer.Ama Genel Müdürün ciddi çalışması ve dürüstlüğü,vizyon ve misyonu yüksek olan bir kişiliğe sahip.Başarı ile o görevi götürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Aksoy.
Mütevazi,çalışkan ve Parlamento tarafından sevilen çalışkan ve dürüst bir kişiliğe sahip.
TİGEM Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece.Çalışkan ve üretici bir zekaya sahip konusunu iyi bilen bir bürokrat.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey.Konusunu iyi bilen,teşkilatın içinden gelen bir isim.Büyük işlere başardı,gece gündüz demeden çalışır.
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu.
10 yıldır başarı ile bu görevi yürütüyor.Öğretmen kökenli.Öğretmen babası diye anılır.Çalışkan dürüst bir kişiliğe sahip.
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız.
Deneyimli,konularına  hakim,Milli Eğitim temel felsefesini çok iyi bilen,bulunduğu Genel Müdürlüğü başarı ile yöneten bir isim.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı CED Genel Müdürü Muhammet Ecel.
Disiplinli ve çalışkan bir yapıya sahip.Cözüm yolunu daha çok benimseyen sorun çözen bir isim.
Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun.
Güler yüzlü,çalışkan konusunu çok iyi bilen vatandaşın yanında olan bir yapıya sahip.TBMM ile ilişkileri iyi olan ve kazan kazan politikası ile Devlete çok şey kazandıran bir bürokrat.
MEKANSAL Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar..
Bulunduğu makamı iyi dolduran dürüst bir insan.Mütevazi ve iş çözücü konularını iyi bilen bir isim.
Hukuk Baş Müşaviri Ahmet Küçüker.Belediye Başkanlığındaki başarılı çalışmasını şimdi bulunduğu makamda yapıyor.Konularını iyi bilen bir isim.
Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı.
Kurumun içinden gelen ve kurumu çok iyi bilin birisi.Tapu ve kadastroda yeniliklere imza atan ve halka rahat nefes aldıran Zeki Adlıdır.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü FUNDA Ocak..
Ağır bir görevi olmasına rağmen gecesini gündüze katarak çalışan ve başaran bir Genel Müdür.Her kes tarafından sevilen ve takdir toplayan bir kişiliğe sahip.Konusunu çok iyi biliyor.Sisteme çok çabuk adapta olan bir isim.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Alt yapı Yatırımları Genel Müdürü Erol Çıtak.
Ulaştırmanın bütün alt yapı yatırımlarının başında.
Önemli bir Kurum. Şaibelere açık olan bir yer.Ama Genel Müdür konularını iyi bilen ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğu için buradan çıt çıkmaz.Çok çalışıyor ve görevini başarı ile yürütüyor.

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0