banner102

CUMHUR İTTİFAKI VE OY'UNU VE OYUNU GÖRENLER!

Ülke olarak tarihi süreçlerden geciyoruz.
Özellikle 15 Temmuz 2016'daki  hain FETÖ darbe girişimi sonrası okyanus ötesi bazı güruhlar ve ülkelerin bizim için yaptıkları planları hep beraber yaşadık.
Ama hamd olsun ki bu aziz millet birilerinin uzaktan kumanda ile ülkemizde gerçekleştirmeye kalktığı oyunları kabullenmeyerek tepkilerini meydanlarda demokrasiye sahip çıkarak gösterdiler.
Bu anlayışla tüm Dünyaya ders veren Türk Milleti, ülkemizin artık eski hasta adam olmadığını ve demokrasiye ve ülkesine sahip çıktığını bir kez daha göstermiş oldu.
Hatta bu demokrasi mücadelesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye sahip çıkarak halkı meydanlara çıkmaya davet etmesi hain FETÖ darbecilerine ve onları azmettiren diğer ülkelere büyük bir ders vermişti.
İşte bu kapsamda ülkemizi dışarıdan ve içeriden bölmek isteyen kişilere ders vermek için büyük bir vazifeyi ders olarak alan MHP Genel Başkan Sn. Devlet Bahçeli'nin vatanın bölünmesi ile ilgili plan yapanlara tokat gibi bir cevapla iktidar partisinin her zaman yanında olduğunu beyan etmişti.
Bu desteğin aslında tarihi bir adım olarak değerlendirilmesi gerekmekte.
Sonuç olarak belki de MHP'nin oylarında kısmi azalma olsa bile sorun vatansa vatanı korumak için her zaman vatanın yanında duran MHP teşkilatları ve ülkücüleri her zaman meydanlarda görebiliriz.
İşte bu anlamda 2018'in ilk günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkemiz için önemli olan tarihi Cumhurbaşkanlığı seçimi için önemli bir açıklama yapmıştı.
Bu açıklamasında 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceklerini ve mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı.
Gerekçe olarak kamuoyunda konuşulan, Devlet Bahçeli'nin ülkenin nasıl bir cendereden geçtiğini bilmesidir.
Yanı Bahçeli ülkemiz için oynanan OYUNU ve OY'UNU bildiğini söyleyerek bu oyunu bozmak için önemli tarihi bir adım attı.
Hatta bu adımlar noktasında bu adımın CUMHUR İTTİFAKI olarak nitelendirilmesi gerektiğini açıklamıştı.
Bu açıklamalar sonrası ülke gündeminde bu konu çokça gündeme geldi.
Hatta bu ittifaka Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'de katılarak bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.
Bence de muhalefet olarak bu sonuç hazin bir son olarak değerlendirilse de ülke menfaati olarak 2023 öncesi bir sınırı daha geçebileceğini söyleyebiliriz.
Ak Parti açısından 2019 seçimlerinin çokta çantada keklik olarak geçmeyeceğini iletelim.
Ama bu CUMHUR İTTİFAKİ öncelikle yerel seçimlerde nasıl bir etki yapacak bizlerde göreceğiz.
Ankara kulislerinde konuşulan bu ittifaklar netleşirse, bu sene erken genel secimin bastırılarak yapılabileceğini iletelim.
Yani 2019 yerel seçimler öncesi bastırılmış genel secim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılarak yerel seçimlere gidilebileceğini söyleyelim.
Ayrıca muhalefet partilerinin bu önemli süreçte hala Cumhurbaşkanı adaylarının bile belli olmaması, hatta aday bulamayıp Erdoğan'ın kader arkadaşım dediği eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül'den medet ummaları da muhalefet partilerinin ne kadar aciz olduklarını söylemek lazım.
Bu gidişle AK Parti 2023 yılına kadar bu ülkeyi yönetmeye devam edeceğini söyleyelim.
Siyaset bu 24 saatte bile her şey olabilir ama biz gördüklerimizi sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

         10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜNDE BAŞKAN TÜRKYILMAZ'IN AYIBI!
 Öncelikle zor şartlarda basın mensubu olarak görev yapan tüm emekçi kardeşlerimi Basın ve Gazeteciler Derneği Yönetimi adına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum.
            Maalesef basın mensupları zor şartlarda mesleklerini yapmaya devam ederken birde kendini kraldan çok kralcı zanneden bazı yerel yöneticilerle uğraşıyoruz.
Bundan önceki yıllarda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'inde maalesef benzer uygulamalarının olduğunu da belirtmiş olayım. Hatta sarı basın kartına sahip gazetecileri bile davet etmeme kabalığını göstermiş bir başkandan bahsediyoruz ne yazık ki. Ayrıca bu başkan bu tür anti demokratik uygulamalardan sonra bu kişilerden hala özür dilemeyip, sözüm ona işçiden yana, demokrasiden yana olduğunu iddia ediyor.
Yine bu olaylar devam ederken yine bir başka CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'da utanmadan sıkılmadan 10 Ocak Gazeteciler gününde bazı meslektaşlarımızı programa çağırmadan ayrımcılık ve sansür yaparak dikkat çekti.
Koca koca adamlar işini gücünü bırakmışlar kamuya açık basın toplantılarına tabiri caizse karpuz seçer gibi gazeteci çağırmaya başlamışlar.
İşin en acı tarafı da bu işi yanında çalışan basın mensubu arkadaşların yapmasıydı.
Yazık gerçekten yazık.
Ben öncelikle bu iki belediye başkanı Mustafa Bozbey ve Hayri Türkyılmaz'ın bir an önce bu programa çağırılmayan ve Basın ve Gazeteciler Derneğine üye olan diğer gazetecileri çağırarak program yapıp özür dilemesini temenni ederim.
Yoksa o makama gelenlere geldikleri gibi gideceklerini hatırlatmak isteriz.
Yoksa makamlarda kimseye kalmıyor...
İşte size örnek!!!
Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe....
Yine eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ...
İşte bu Başkanlar gibi size de bu makamlar kalmaz.
Önemli olan bu makamda olanlar sorun çıkaran değil sorun özen kişiler olsun.
Bizden söylemesi.

 
            ESKİ BAKAN FARUK ÇELİK NEDEN BURSA'DA?
Sorunun cevabı çokta kolay değil.
Sebebi eski Bakan Faruk Çelik'in Şanlıurfa Milletvekili olması.
Malum2011 yılında genel seçimlerinde bazı oyunlarla, kumpaslarla Bursa yerine Şanlıurfa’dan Milletvekili olarak seçimlere girmişti.
Ama Faruk Çelik’in Şanlıurfa’da destanlar yazdığını iletelim.
Özellikle Şanlıurfa için vaat ettiği 400 proje'nin tamamını yapıp ayrıca 200 proje daha yapması takdire şayandı.
Hatırlarsanız bu projeler Şanlıurfa’da açıklanırken o dönemde Bursa'da 100 proje açıklanıp hala yapılamayan projeler var.
Yani her halükarda Bursa kayıpta.
Ne diyelim bunda da vardır bir hayır.
İşte bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Eski Bakan Faruk Çelik Şanlıurfa’da meydanlara inecek diye bazı haberler çıkmıştı.
Bizlerde bu haberin detayını sorduk ama Faruk Çelik'i Urfa’da beklerken Bursa'da meydanlarda bulduk.
Konuşulanlara göre artık Faruk Çelik evine ve ailesine geri döndü.
Siyasete de Bursa'da devam edeceği konuşuluyor.
Hatta bu kapsamda Urfa defterini kapattığı ve siyasete devam edecekse Bursa'da devam edeceği konuşulmakta.
İşte bu kapsamda Eski Bakan Faruk Çelik Bursa meydanlarında ve resmi ziyaretlerle her gün ayrı bir semtte halka buluşmaya devam ediyor.
Ciddi anlamda da kalabalıklar onu karşılıyor.
Bu resmi ziyaretlerde Büyükşehir Belediyesi ziyareti, Osmangazi Belediyesi ziyareti, Yıldırım Belediyesi ziyareti ve Bursa Teknik Üniversitesi ziyareti dikkat çekiyor.
Hatta yine geçtiğimiz günlerde bizlerinde davet edildiği İhsander’in Başkanı Ercan Durak’ın organize ettiği Gençlik buluşmalarına Faruk Çelik katıldı.
Yoğum bir katılım vardı.
Gelelim sorumuzun cevabına!!!
Konuşulanlara göre eski Bakan Faruk ÇELİK Ankara'ya ben buradayım, görev verilirse Bursa'ya hizmet etmeye hazırım, mesajını verdiğini iletebiliriz.
Tabi ki bu sorunun cevabını ilerleyen aylarda göreceğimizi iletelim.
Ama yine bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bundan önceki günlerde 6 eski Milletvekilini İl Başkanı olarak ataması akıllarda soru işareti uyandırdı.
Yine Erdoğan'ın uygulamaya soktuğu ve başarılı olduğu bazı eski Bakanları Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atadığını düşünürsek 2019 seççimlerinde de Faruk Çelik içinde bir değerlendirme olur mu sorusunun da sorulduğunu iletelim.
Aslında böyle beklentisi olanların çok olduğunu iletelim.
Bakalım yeni dönemde başta Başbakan Yardımcısı Sn.Hakan Cavuşoğlu ve yeni İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa'nın siyasi mimarisinde nasıl bir adım atacaklar hep beraber göreceğiz.
Gün ola harman ola...
Bizlerde bu gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Selam ve dua ile
 
 
       
YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0