CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAKI FOS ÇIKTI

Seçime sayılı günler kaldı.
CUMHUR İTTİFAKI AK Parti, MHP ve BBP ile güçlenerek yoluna devam ediyor.
Malum, bu ittifakın Cumhurbaşkanı Adayı, Recep Tayyip Erdoğan olarak aylar önce deklare edilmişti.
Ama ne yazık ki, ana muhalefet ve bazı muhalefet partilerinin hala Cumhurbaşkanı Adayları belli değil.
En azından şimdiden meydanlarda kimsenin olmadığını söyleyelim.
Zaten çok da iddialı bir isim yok.
Hatta Cumhur İttifakı’nın karşısına, bu gidişle başka bir ittifakın çıkmayacağını düşünenlerin sayısı her geçen gün artmakta.
Gerçi YSK, Cumhurbaşkanlığı seçimi için takvimi açıkladı. Seçime girecek siyasi partilerin 4-9 Mayıs 2018 tarihine kadar Cumhurbaşkanı Adaylarını belirlemeleri gerek dedi. Yani diğer siyasi partilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına güçlü bir aday çıkarmak için çokta zamanları kalmadı. Gelelim gündemle ilgili yaşanan bazı konulara.



Malum Cumhur İttifakı’nın karşısına güçlü bir aday çıkarmak için CHP enteresan adımlar atıyor... Öncelikle İyi Parti'nin olası seçimlere girememesi ihtimaline karşı, CHP’den 15 Milletvekilinin İYİ Parti’ye transferi herkesi çok şaşırttı. Hatta bu işi pazarlayan kimler? Yoksa üst akıl bu olayın böyle olmasını mı istiyor? Soruları akıllara geldi... Yoksa uluslararası güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrardan ülkenin lideri olmaması için, bazı siyasi partileri mi kullanıyor, soruları akıllara geldi.



İşte siyasette bu pazarlıklar yapıldıktan sonra YSK'nın İyi Parti seçime girebilir açıklaması sonrası, deyim yerindeyse CHP ve İYİ Parti aşkı başlamadan bitti.
u olası ittifak öncesi bu adımdan çok medet umanların yarı yolda kaldıklarını iletelim.
Yine bu yaşanan gelişmelerden sonrası CHP ve İYİ Parti’nin, kimler birlikte olmasını istedi ki, bu anlamda bu adımlar atıldı diyenler oldu.
Evet vatandaş doğal olarak soruyor, okyanus ötesinden yoksa birileri talimat mı veriyor!!!



Evet bu görüşme sonrası CHP saflarını boş bırakmadan, hemen Saadet Partisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kimi çıkartırız hesaplarına, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolla’da dahil oldu..
Bu görüşmeden sonra Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adaylığı için düşündüğü, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile konuşulmuştu. Ama bu konuda diğer siyasi partiler destek vermediği için, bu konuda rafa kaldırıldı.



Bu görüşmeler esnasında en önemli açıklama ise, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Ahmet Davutoğlu, TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Davutoğlu bu toplantıda, bazı dedikoduları cevapladı. Kendisinin her zaman, partisinin genel başkanın yanında olduğunu açıkladı.
Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde, Gül ve Davutoğlu’nun, gizli bir görüşme yaptığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Geçte olsa Davutoğlu, bu karanlık görüşmenin aydınlık yarınlar için olduğunu ve benim anladığım kadarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu deklare etmiş oldu. Evet bana da çok sorulan sorulardan biriside, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına, Cumhurbaşkanı Adayı olarak çıkar mı?
Bu sorunun cevabını dolaylı olarak Evet olarak vermek istiyorum.
Yoksa Abdullah Gül bu dedikodular çıkmadan önce adam gibi çıkıp, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan benim kardeşim ve bu tür haberler asılsızdır''demesi gerekirken, hiç bir açıklama yapmayarak, bu sürece katkısı oldu. Yani fitneye sebep oldu. Her şey ayan beyan ortadadır. Aslında şartlar uygun olsaydı, yani CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP ve diğer partiler ittifak yapsalardı, Abdullah Gül kesin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkardı.
Ama öyle bir tablo ortaya çıkmadı. Yine bu denklemi bozan ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.
Şayet Meral Akşener bundan sonra Gül aday olmayacağına göre, diğer siyasi partileri kendisinin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı için ikna ederse, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı rakip olabilir.
Yoksa tek başına kendi partisi ile başarılı olamayacağını iletelim.
Sonuç itibari ile ana muhalefet partisi lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunu kaptırmamak için, Cumhurbaşkanı Adayı olmayacağını açıkladı.
Diğer siyasi partilerinde oy oranları belli olduğuna göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda %55’ yakın bir oyla seçimi kazanacağını tekrardan iletmek isterim.
Bakalım ilerleyen süreçte neler olacak hep birlikte göreceğiz.

ORHANGAZİ'DE NEŞET ÇAĞLAYAN'IN 4 YILDAKİ BAŞARISI

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın 4.yıl değerlendirme toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı.
Bu programa Orhangazi Belediyesi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Temirağa Demir meslektaşımızın bizleri bizatihi arayarak bu özel programa davet etmesi üzerine katıldık.
Hatta Çay TV ailesi olarak, İNCE BAKIŞ programımız, sizler için özel çekimde yaptı.



Gelelim Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın 4.Yıl değerlendirme toplantısına.
Öncelikle salona girdiğimizde ''Nakış Nakış İşlenen 4.Hizmet Yılının Değerlendirme Toplantısı'' yazısı dikkatimizi çekti.
Bu özel programa başta Orhangazili vatandaşlar, muhtarlar ve ilçenin önde gelen STK başkanları ve yöneticileri de, bu programa iştirak etmişlerdi. Tabiri caizse, Başkan Çağlayan 4 yılın hesabını, Orhangazililere vermek için hazırdı.
Konuşmasında özellikle, 2014 yerel seçimlerde vaat ettiği 64 adet projenin 58 tanesini yaptığını, diğer kalan 6 projenin ise bu yıl içerisinde yapılacağını söyledi. Başkan Çağlayan konuşmasında, özellikle ilçenin her yerine hizmet etiklerini ve sorunların hepsini giderdiklerini anlattı. Özellikle konuşmasında alt yapı hizmetleri, asfalt çalışmaları, tarımsal suya ihtiyaç olan yerlere su verilmesi, arıtma tesisi, kırsaldaki mahallelerin ihtiyaçları, evde bakım hizmetleri, kimsesizlere dayalı döşeli ev hizmetleri gibi belli başlıklarla yaptığı hizmetleri anlattı. Ayrıca bir başka büyük projesi olan ve 55 Trilyona mal olan Kültür Merkezi projesi ile ilgili bilgi verdi. Yakın zamanda bu projenin de hayata geçeceğini anlattı. Yine ilçeye değer katan ve hayata geçirilen BALGÖÇ Hizmet Binası’nın yapıldığını ve kendisinin bunu hayata geçirmekten onur duyduğunu iletti. Yine bir başka önemli konu ise, kamulaştırma ile ilgili 52 yerin Belediye olarak satın alındığını ve satın alınan yerlerin maliyetinin 56 trilyon olduğunu söyledi. Tabi ki küçük bir ilçenin kısıtlı olan bütçesi ile, bu kadar hizmetin yapılmasının büyük bir başarı olduğunu iletelim.
Yine Orhangazi, ilçeye değer katan festivaller ile gündeme gelen özel ilçelerden birisidir.
Orhangazi’de başta Turşu Festivali, Zeytin ve Fetih Şenliklerinin ile ilçede heyecan oluşturan etkinliklerden.
Evet notlarım arasında yine Başkan Çağlayan hayata geçirdiği icraatları arasında, 22 Mahalleye spor aletlerinin yapıldığı ve ev sahibi olmak isteyenlerle ilgili 4.Etap Toki çalışmalarının olduğunu iletmiş olalım.
Sonuç olarak Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın 4 yılda ilçeye 236 trilyonluk devasa yarımları getirmesi ve yapması ile halkın sevgisini ve desteğini aldığını iletelim.
Benim bu programda gördüğüm kadarıyla Orhangazi halkı, Başkan Çağlayan'dan çok memnun.
Hadi hayırlısı...
Bu arada bizleri en iyi şekilde ağırlayan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Temirağa Demir'e ve belediye çalışanlara çok teşekkür ediyorum.
Selam ve dua ile

NOT: Bildiğiniz gibi daha önce partimin ve halkımın teveccühü ile 24 ve 25. dönem AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı olmuştum. Ülkemizin istikbal ve istiklal mücadelesi verdiği bugünlerde milli iradenin galip gelmesinde benim de bir katkımın olması için bu dönem de AK Parti’den Bursa Milletvekili Aday Adaylığı için müracaat edeceğim. Destek ve dualarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...


YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0