Uludağ Eteklerinde Kayboldu!

Bursa'da Uludağ yeteklerinde gezintiye çıkan 23 yaşındaki Rıfat İlikçi, dengesini kaybederek dere yatağına düştü.

Uludağ Eteklerinde Kayboldu!
banner98
Bursa'da Uludağ yeteklerinde gezintiye çıkan 23 yaşındaki Rıfat İlikçi, dengesini kaybederek dere yatağına düştü. Olay yerine gelen ekipler, saatler süren operasyonla genci kurtardı.

Yıldırım ilçesinde ikamet eden Rıfat İlikçi, dün öğle saatlerinde Uludağ yamaçlarına gezmeye çıktı. Kestane toplayanların tercih ettiği güzergahı kullanan İlikçi, dengesini kaybederek Kestane Yolu Mevkii Su Deposu yakınlarında uçuruma yuvarlandı. Kaygan yamaçlardan tırmanmak isteyen İlikçi, dere yatağına düştü. Mahsur kalan İlikçi, bağırarak yardım istedi.

İlikçi'nin 'imdat' sesini yatlaşık 5 saat sonra kestane toplamaya çıkan vatandaşlar duydu. Jandarma ve polis ekiplerine haber verilmesiyle bölgeye Sivil Savunma Müdürlüğü, AKUT, itfaiye, UMKE ve 112 Acil Servisi çok sayıda ekip gönderdi. Kurtarma ekipleri, Rıfat İlikçi'ye, ağaçlara bağladıkları halatlarla ulaşmayı başardı. Saatler süren operasyonla kurtarılan İlikçi'nin vücudunda ezikler olduğu görüldü.

112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı gencin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Operasyonla kurtarılan Rıfat İlikçi, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Yürürken kaygan zeminden düştüm. 5 saat boyunca bağırıp yardım istedim. Sonunda sesimi duyurdum."

İlikçi'nin yardım sesini duyarak bölgeye kurtarma ekiplerinin gönderilmesini sağlayan Ahmet Sofioğlu isimli vatandaş, "Kestane toplamak için dağ eteklerine çıkmıştık. Dere yatağından bir ses geliyordu. Biz de karşılık verdik. Aşağıdan bağıran genç, 'abi düştüm beni kurtarın, çıkamıyorum' dedi. Sonra ekipler bölgeye geldi ve operasyonla Rıfat İlikçi kurtarıldı." diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0