banner101

Şenol Güneş isyan etti

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş Pazar günü oynanacak olan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının kıran kırana geçeceğini söyledi.

Şenol Güneş isyan etti
 Tecrübeli hoca ayrıca, Bursaspor'a verilen cezalar hakkında da adalet istediklerini ifade etti. 
Özlüce Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Güneş, takımın oynadığı futbolun her geçen gün iyiye gittiğini belirtti. Oynadıkları 8 müsabakada 13 puan aldıklarını hatırlatan Güneş, "Bugün itibariyle kayıp puanları olan bir takımız. Düşündüğümüz ve oynadığımız oyunun karşılığı olarak, puanımız düşük kaldı. Ama iyi yoldayız. Her geçen gün oyun anlayışı olarak iyi gidiyoruz. Bu bizim için sevindirici. Yeterli değiliz. Ama kazandığımız maçlar bize moral veriyor. Lige baktığımızda ilginç bir lig yaşıyoruz. Kazanamayan takım yok. Kaybetmeyen takım yok. Tüm takımlar aşağıya yukarı aynı konumda. Orta sıradaki bir takım kazandığı zaman ilk 5 içinde olabilir. Kaybettiği zaman da son sıralarda olabilir. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Güzel futbol ile kazanmaya çalışıyoruz. Doğru işler yaptığımızı kamuoyuyla paylaştık. Son maçların ardından alınan sonuçlarla kamuoyunda hava güzel” diye konuştu.

"KIRAN KIRANA BİR MAÇ OLACAK"
Kayseri ekibi ile oynayacakları maçın önemine de değinen Güneş, "Rakiplerimizin bize karşı daha hırslı, oyun anlayışımızı bozmaya çalışılan bir döneme girebiliriz O yüzden dikkatli olmalıyız. Lige verilecek araya kazanarak girersek, puan kayıplarımızı telafi etmiş oluruz. Sıralamada iyi konuma gelebiliriz. Erciyesspor’da iyi takım. İyi futbol oynuyor. Bizden daha az maç kaybettiler. 14. sıralamada bulunuyorlar. İyi hocaları var. Kendi sahalarında Galatasaray maçını kaybettiler. Beşiktaş’ı yendiler. Trabzonspor ile berabere kaldılar. Dışarıda mağlubiyetleri yok. Hep berabere kaldılar. Ligin en iyi oynayan takımlarından Beşiktaş’a karşı kazandılar. Maçın zorluğunu biliyoruz. Biz de buna hazır olacağız. Oyuncularımızın morali iyi. Direncimizin ve inancımızın devam etmesi lazım. Kıran kırana bir maç olacak. Buradan da iyi ayrılırsak daha sonra kendimizi değerlendireceğiz. İlkelerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuçların bize çok büyük katkı yaptığını biliyorum. Kayseri’de seyirci az olabilir. Kendi sahasında maç kazanamama stresini Beşiktaş maçında kırdıkları için avantajlılar. Oyunun ilk bölümünde düşündüğümüz oyunu sahaya yansıtabilirsek daha iyi bir maç olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"FERNANDAO VE BELLUSCHI'NİN DURUMLARINA BAKACAĞIZ"
Sakatlıkları bulunan Fernandao ve Belluschi'nin durumu hakkında da bilgi veren tecrübeli hoca, "Bizim için bir sıkıntı Sivasspor maçından sonra Fernandao ve Belluschi’nin sakatlıkları vardı. Dün itibariyle takımla birlikte çalışmaya katıldılar. Bugün yine bakacağız. Onun dışında bir eksiğimiz yok. Takımın havası iyi. İyi bir takım oluşturduğunuz zaman yıldız oyuncular o zaman daha ön plana çıkarlar. Seyir zevkini arttırır. Biz Erciyesspor maçına kazanmak için çıkacağız. Biz kendi görevimizi, yapacağız. Biz oynadığı futboldan keyif alan, izleyenlerin de izlerken keyif aldıkları bir futbol oynamaya çalışacağız. Bununla birlikte seyircinin de geleceğini düşünüyorum. Ama bu işin bir parçası. Seyircinin gelmemesi için birçok neden var. Bu konu üzerine ayrı bir toplantı yapmak lazım" dedi.

"TRİBÜNDE SEYİRCİ YOK, ONA BİLE CEZA YAZMAYI DÜŞÜNÜYORLAR"
Bir medya mensubunun, “PFDK çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 150.000 TL para cezası verdi. Bu konuda hakkında neler söylemek istersiniz” sorusuna Şenol Hoca, “Bunlar çok ayrıntılı konuşulacak konular. Bu sadece bizim değil, özelikle ülkeyi yönetenlerin sorunu. Dengeleri, adaleti koymazsanız. Doğru kuralları uygulamaya izin vermezseniz. Gücünüze göre keyfi karar verirseniz. Daha büyük tehlikeler bizi bekler. Ne huzuru, ne barışı, ne de mutluluğu bulamazsınız. Bugün taraftarı bulamazsınız yarın hiçbir şeyi bulamazsınız. O sözler söylenmez. Katılıyorum ama öyle şeyler oluyor ki onlara müdahale etmeyip, bunlara ceza veriyorsanız sizin amacınız üzümü yemek değil, bağcıyı dövmek olur. Biz futbol adamıyız. Bu konulara pek girmek istemiyorum. Ben iki hafta önce oynanan Balıkesirspor maçındaki güzelliği liglerde hiç görmedim. Ama o maçtan da ceza aldık. Kendi sahamızda tribünde seyirci yok. Ondan bile ceza yazmayı düşünen temsilciler var. Lütfen temsilcilerimiz kendilerine gelsinler. Aynı trafikte olduğu gibi. Çıkın yollara her şeye ceza kesersiniz. Yanlışlar ile doğruları şuanda karıştırıyorlar. Bizim taraftarımızda o zaman şifreli konuşsun. Futbolun katili papatyalar diyecek veya başka bir şey diyecek. Eğer hukukla oynamak istiyorlarsa ama bu da doğru değil. Samimiyetle, iyi niyetle gelen sayısı az olan taraftarımız var. Kaliteli dedik, iki maçtır küfürde duymadık. Ben de neden ceza aldığımızı anlamadım. O zaman PASSOLİG’e gerek yok. Kanun çıkarmanıza gerek yok. Siz oradan zaten kararınızı veriyorsunuz. Bu gidişle tribünlere Türk futbolunu izlemek için seyirci gelmeyecek. Brezilya maçına da gelmeyebilir. Bir sürü reklam yapılıyor. Biletler satılıyor diye ama seyirciyi siz kaçırdınız. İnsanlara dürüst davranın. Açık olun, samimi olun. Eğer taraftarımızın tepkisi olumsuzsa onu da düzeltmek için bizlerde bir şeyler yapalım ” şeklinde konuştu.

"İYİ İZLER BIRAKMAK İSTİYORUM"
Bir gazetecinin “Bursaspor ile olan sözleşmeniz 1 sezonluk. Gerçi sezon sonunda genel kurulda var. Bursaspor’da ki hedefiniz nedir?” sorusunu da değerlendiren Güneş, "Bugünün konusu değil. Dün geldiğimde nasıl heyecanım varsa aynısı şuanda da var. Burada doğru ilkeleri oturtarak, karşılıklı anlayışı, güveni, başarıyı olabildiğince takıma ve camiaya aktarmak istiyorum. Varsa yanlışlarım düzelterek iyi izler bırakmak istiyorum. Hiç aklımda Bursaspor’dan yarın gideceğim veya hiç gitmeyeceğim gibi bir düşüncem yok. Bu konuları uygun zamanda konuşuruz. Şuanda iyi bir takım nasıl kurabiliriz? Bu kulübün iyi olması için neler yapabiliriz? Hem medya hem de taraftar bölümünde sağlığım elvermediği için halkla bütünleşemedik. Burada eksikliğimiz oldu. Biraz zamana yaymak lazım. Doğru düşünceleri oturttuğumuz zaman böyle büyük bir camianın her şeyi var. Belediye Başkanımız ile burada tanıştım. Şehre yöneten bir başkan olarak şehre destek olması güzel. Eski yönetimlerde aynı şekilde. İnsanların kızgın oldukları şeyleri dinlemek lazım. Belki haklı sebepleri vardır. Herkese açık olmamız lazım. Ben başkanımızın öyle olduğunu düşünüyorum. Bursaspor hepimizin. Bugün stadyum yapılıyor. Bu stadyum bugünkü hocanın, yönetimin olmayacaktır. Bursaspor’un olacaktır. Saha sonuçları, iyi bir kulüp, yarışan bir takım olmak lazım. Daha olmadık. İki galibiyetle her şey tozpembe değil. Yarın ben olmasam da bu düşüncelerim aynı olacaktır” dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0