banner101

Bursaspor'da ikinci sağlam dönemi resmen başladı

Bursaspor’da düzenlenen törenle ikinci Ertuğrul Sağlam dönemi resmen başladı. Kendisini 3 yıllığına yeşil-beyazlı takıma bağlayan sözleşmeye imza atan Sağlam, yeniden tarih yazacaklarını söyledi.

Bursaspor'da ikinci sağlam dönemi resmen başladı
 Yeşil-beyazlı kulüpte yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam için Özlüce Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi. Çok sayıda taraftarın katıldığı törende, Sağlam’a yoğun ilgi gösterildi. Şampiyon teknik adamı ‘Söyleyin kimde var böyle bir adam, adam gibi adam Ertuğrul Sağlam’, ‘Yuvana hoş geldin hocam’, ‘Şampiyon’, ‘Sonsuza kadar Ertuğrul Hoca’ tezahüratlarıyla karşılandı. Bursaspor’un efsane kaptanlarından Ömer Erdoğan’da taraftarların büyük ilgisiyle karşılaştı.

NEREDE KALMIŞTIK?

Öte yandan imza töreninin yapıldığı salonda toplantı masasının önüne, ‘Nerede kalmıştık’ yazısı yazıldığı görüldü. Arka fonda ise 2009-2010 yılında elde edilen şampiyonluğun fotoğraflarının üzerine, ‘Eski ruh, yeni heyecan. Bu fotoğraf yeniden canlanacak, evine hoş geldin Ertuğrul Sağlam’ yazıldı. İmza töreninde taraftarlar sık sık ‘Pablo Martin Batalla’ tezahürat yapması dikkat çekti.

“GÖNÜL BAĞI ÇOK SAĞLAM VE DİMDİK AYAKTA DURUYOR”

Taraftarı sevgi ve saygıyla selamladığını ifade eden başarılı teknik adam, “Şuan 2 Ocak 2009'da ilk defa bu tesise geldiğim kadar heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Hatta daha da heyecanlıyım. O gün ben masanın bu tarafında oturuyordum, sağımda rahmetli başkanımız, onun yanında da yeni başkanımız Recep Bölükbaşı oturuyordu. Rahmetli başkanımızı da rahmetle anmış olalım. Çok net hatırlıyorum. O günkü konuşmamda 3,5 yıl içinde birbirimize kenetlenirsek şampiyonluğa oynayabiliriz dediğimde çok iyi hatırlıyorum. Burada bir alkış kopmuştu. Belki o gün o sözlere sadece burada bulunanlar inanmıştı. Fakat o gün söylediklerimizi hayal olarak değerlendirenler bugün bizim söyleyeceklerimizi daha fazla ciddiye alacaklardır umarım. Çünkü biz artık adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmış şampiyon bir camiayız. Bundan 2,5 yıl önce burada son cümlelerimdi, yeniden gelmek için gidiyorum dediğimde, bir gün Bursa'ya döndüğümde bu kadar yoğun duygular hissedeceğimi tahmin etmiştim. Biz Bursa'dan hiç kopmamıştık. Taraftarlarımızın ilgisini görünce Bursa'nın da bizden uzaklaşmamış olduğunu gördüm. Bir kez daha gördüm ki Bursa ile Bursaspor ile ilişkimiz teknik direktör kulüp ilişkisinin çok ötesinde. Bu takımla kurduğumuz gönül bağı çok sağlam ve dimdik ayakta duruyor” dedi.

“BİZDEN NE İSTENDİĞİNİN FARKINDAYIZ”

Bazılarının hayal gördüğü dönemde başarılara birlik olarak ulaştıklarını dile getiren Sağlam, “Geçmişte neleri iyi yaptığımız, neleri daha iyi yapmamız gerektiğini de uzun uzun düşünme fırsatımız oldu. Bizler bazılarının hayal olarak gördüğü başarılara hep birlikte ulaştık. Tek yürek tek ses olunca neler yapabileceğimizi kanıtladık. Şimdi de yapmamamız için hiçbir neden yok. Eğer biz aynı sinerjiyi oluşturursak dün yaptığımızı yine yaparız. Ama işimiz kolay değil, hatta öncesinden daha zor. Ama gücümüzü inancımızdan alırsak başarırız. Ben Bursa'ya inanıyorum, bu camianın gücüne inanıyorum. Allah'a şükürler olsun ki heyecanımız da motivasyonumuz da eskisinden daha üst seviyede. Kimse merak etmesin, bizden ne istendiğinin farkındayız. Camiamıza yakışır bir takım oluşturacağız. Sayın başkanımızla, yönetimimizle gece gündüz çalışıyoruz. Dün Necmettin beyle yurt dışından gece İstanbul'a geldik. Necmettin bey hiç uyumadan oradan buraya geldik” açıklamasını yaptı.

“SİZE VE STADYUMA YAKIŞIR BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIZ”

Bu sene daha da heyecanlı olduklarını belirten Sağlam, "Bu sene çok da farklı heyecanımız var. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe büyük emekler harcayarak bizleri Timsah Arena'ya Ağustos ayında kavuşturacak. Ben Timsah Arena'nın temel atma töreninde orada bulunmuştuk. Hatta rahmetli Başkanımız rahatsızdı 'benim yerime sen konuşur musun' dedi. Temelini attığımız stadımızın çimlerine ayak basmak da nasip olacak çok şükür. Stadımız çok güzel oluyor. Ünü ülke sınırlarının dışına çıktı. Fakat o statta öncelikle, sizlere yakışır, o stada yakışır bir takım oluşturmak zorundayız. O zaman tribünlerin dolu ve coşkulu taraftarlarla güzel olacağı bilinciyle hazırlıklarımızı yapıyoruz. Timsah Arena'ya rakiplerimiz geldiği zaman, bu stattan çıkmak çok zor algısını da oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

“YENİDEN TARİHİ YAZACAĞIZ”

Bursaspor'un çok büyük bir camia olduğunu dile getiren Sağlam, "Biz yeniden bir tarih yazacağız inşallah. Bu tarihin bir parçası olmak isteyen herkesi de yarımızda görmek istiyoruz. Sayın valimiz, Sayın Belediye başkanımız, kent büyüklerimiz, yerel medyamız ve tabi ki büyük Bursaspor taraftarını aynı amaca beraber yürürken yanımızda görmek istiyoruz. Çok mutluyum. Çok da heyecanlıyım. Arkadaşlar, destekleriniz ve oluşan bu pozitif hava için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şunu herkes çok iyi bilsin ki, rakiplerimiz ne kadar iddialıysa biz onlardan daha iddialıyız. Sözü fazla uzatmayayım, şimdi iş zamanı, çalışma zamanı, yeniden bir tarih yazma zamanı” şeklinde konuştu.

BÖLÜKBAŞI: “BİZ AVRUPA’DA BAŞARI İÇİN YOLA ÇIKTIK”

İmza töreninde konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ise, “2009-2010 sezonundaki birlik beraberliği coşku çok güzel. İşimizin zor olduğunu hocam da biliyor. Ama zor işlere de hep başarılı insanlar talip olmuştur. Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı döneminde hocamızı getirmiştik. O dönemden sonra Bursa'da bir devrim başladı. 48 sene sonra Bursa'ya bir şampiyonluk getirdik. Tertemiz bir şampiyon kazandıran başta başkanımız ve Ertuğrul hocamızla bu başarıyı yakaladık ve 3, 4, 5. olarak hep Avrupa kupalarına gittik. Zaten hocamızla sık sık görüşüyorduk. Planımızda programımızda vardı. Allah izin verirse Bursaspor'un ligde şampiyonluk ayak sesleri gelecektir. Biraz sabırlı olursak, ben inanıyorum, bizi bir şampiyonluk da kesmez, kupalarda kesmez, iyi futbol da kesmez. Biz Avrupa'da başarı için yola çıktık. Ama kesinlikle bölünme yok, birlik beraberlik olursa başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ertuğrul hocamız davet ettik, kırmadı, 'seve seve gelirim' dedi. 15 gündür birlikteyiz. 'Tatil yapacak mısın?' dedim, 'hayır çok heyecanlıyım, tatil yapmayacağım' dedi. 10 günden beri beraberiz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Büyük Bursaspor'u oluşturma adına bunu yapıyoruz. Önümüzdeki sezon yeni stadımızda oynayacağız. O stadı 45 bin kişi doldurmamız lazım, birlik beraberlik içinde olmamız lazım ki biz kupalarda söz edelim. Hocamızla ilk etapta 3 yıllık sözleşme imzaladık. Ben kendisine çok güveniyorum. Biz bu başarıların üzerine koymak istiyoruz. Hocamıza 'nerede kalmıştık' dedim. O da 'nerede kaldıysak oradan devam edeceğiz' demişti. İnşallah eski ruh yeni heyecanla bu fotoğrafı tekrar canlandıracağız" ifadelerini kullandı.

"BATALLA'YI SİLİN"

Bölükbaşı, konuşmasının ‘Batalla’ tezahüratları ile kesilmesi üzerine sinirlenerek, "Taktınız Batalla Batalla. Batalla 32 yaşında kardeşim. Hep söylediğim bir şey var. Ben içinizden biriyim. Burada hocamıza saygısızlık yapıyorsunuz. Batalla gelmek istemiyor. Gelse bile maliyeti çok yüksek. Bırakın silin Batallla'yı, daha ne Batalla'lar çıkar. Geçen bir Bakambu çıkardık, Emre Taşdemir çıkardık, Volkan çıkardık. Bunlar sahip çıkın kardeşim, bırakın Batalla'yı. Batalla devrini tamamlamıştır. Aralık'a kadar maçları var. Gelmek isterse alırız, oynatırız, pamuklar içinde tutarız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Sağlam, 3 yıllık sözleşmeye imzasını attı.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0