Bursaspor'a Ait Arazinin İmar Değişikliğini Onayladı

Osmangazi Belediye Meclisi, Bursaspor’un Soğanlı Mahallesi’ndeki arazisinin akaryakıt ve LPG istasyonu olarak kullanılması konusundaki imar değişikliğine itirazda bulunan meslek odalarının askı itirazını reddederek, arazinin akaryakıt ve LPG istasyonu olarak kullanılması konusundaki imar değişikliğini onayladı.

Bursaspor'a Ait Arazinin İmar Değişikliğini Onayladı
banner98
 Bursaspor’un Soğanlı Mahallesi’nde kulübe ait olan arazi üzerinde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Osmangazi Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında görüşülmüş ve kabul edilmişti Bu karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 21.10.2014 tarihinde düzenlenen meclis toplantısında 1153 sayılı kararı ile onaylandı. Ancak söz konusu imar planına askı sürecinde, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi itirazda bulundu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursaspor’un şampiyonluk yolunda doludizgin ilerlediğini belirterek, “Bursaspor’da hedef 2010 yılında olduğu gibi yeniden şampiyon olmak. Bizde Bursaspor’a şampiyonluk yolunda gerekli desteği sağlamak amacıyla, imar planı değişikliğini onaylamak istiyoruz” dedi.
MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın da Bursaspor’un bu kentin bir parçası olduğunu söyleyerek, “Bursaspor, kentimizin hem tanıtımı hem de sportif konularda önemli katkılar sağlıyor. İnşallah, stadyum konusunda daha önce yaşanan itirazlar ve sıkıntılar, Soğanlı Mahallesi’ndeki arazinin imar değişikliği ile Akaryakıt ve LPG İstasyonu olarak kullanılması konusunda yaşanmaz. Biz, kente değer katan Bursaspor’un Soğanlı Mahallesi’ndeki arazisinin akaryakıt ve LPG istasyonu olarak kullanılması yönündeki imar değişikliğini kabul ediyoruz. Askı itirazını da ret diyoruz” diye konuştu.
CHP Grup Sözcüsü Recep Çohan ise, imar değişikliğine ısrarla karşı çıktıklarını ve hayır dediklerini belirterek, “Bu imar değişikliğinde herhangi bir kamu yararı gözetilmiyor. Biz bu sebepten dolayı imar değişikliğini kabul etmiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardında yapılan oylamada, Bursaspor’un Soğanlı Mahallesi’ndeki arazisinin akaryakıt ve LPG istasyonu olarak kullanılması konusunda meslek odalarının yapmış olduğu askı itirazı oy çokluğuyla reddedildi. CHP meclis üyeleri arazinin akaryakıt ve LPG istasyonu olarak kullanılması konusundaki imar değişikliğine ret oyu kullandı.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0