banner101

SEDAT PEKER'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Anma etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Sedat Peker, "Dünyanın her yerinde yaşayan Ahıska Türkleri'nin Türkiye'ye gelmesi içim tüm çalışmaları başlatan, vatandaşlık haklarını kolaylaştıran o zaman başbakan şu an cumhurbaşkanı, başkanımız olan sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da Ahıska Türkleri olarak teşekkür etmemizin gerekli olduğunu düşünüyorum" sözleriyle tamamladı.

SEDAT PEKER'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

75 yıl önce sürgünde hayatını kaybeden Ahıskalılar için Bursa'da düzenlenen anma programına katılan Sedat Peker, önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, Ahıska Türkleri Derneği'nin düzenlediği Ahıska Türkleri'ni Anma etkinliğinde konuşan Sedat Peker bir yandan birlik ve beraberlik mesajları verirken, diğer yandan da hayranlarına önemli uyarılarda bulundu. 

AHİSKA TÜRKLERİNE BİRLİK ÇAĞRISI

 75. Yıl önce yaşanan sürgünün felaketini değerlendiren Peker, "Dünyadaki tüm büyük başarı hikayeleri felaketlerin ardından gelmiştir. Ahıska Türkleri yaşadıkları felaketin ardından küllerinden doğdular. Sporda, siyasette, iş dünyasında ve sokaklarda bireysel güçler yetiştirdiler. Bölünerek çoğalamayız. Bir olmalıyız. Geçmişte yaşadığımız acıları gençlere de anlatın. Bilinçli bir nesil yetişsin" diyerek Ahıska Türkleri'nin birlik olması gerektiğini belirtti. 

SİYASİ PARTİ ÜYESİ DEĞİLİM

Konuşmalarında herhangi bir siyasi partinin üyesi olmadığını da belirten Peker, "Kendi akıl ve vicdanımla bugün bu coğrafyada ayakta kalabilmemiz için Cumhur İttifakı'nın desteklenmesi gerektiğine inanan bir kişiyim, bu benim kişisel düşüncem. Tekrar söyleyeceğim gibi herhangi bir siyasi partiye üyeliğim yok, herhangi bir partinin delegesi değilim ama akıllı bir adamım. Bu coğrafyadan tek parça çıkmamızın tek yolu bu. Biz bu coğrafyadan tek parça çıkmazsak yani Cumhur İttifakı'nı desteklemezsek sıkıntının büyük olacağını görebilecek kadar akıllı bir insanım" dedi.

BANA ‘BAŞBUĞ’ DEMEYİN!

Sosyal medyada kendisine ‘Başbuğ’ denilmesine de tepki gösteren Peker, “Allah sizden razı olsun kardeşlerim. Ben sizin kardeşinizim. Ben dev değilim, ben bu davanın neferiyim kardeşlerim. Kıymetli kardeşlerim bir de size bir şey söylemek istiyorum.  ‘Bana, ‘Başbuğ’ diye hitap ediyorlar. Bu beni çok üzüyor. Bu kelimeyi lütfen söylemeyin. Bizim en son Başbuğ’umuz cennet mekan Alparslan Türkeş’tir. Bu sebeple Başbuğ sıfatını sadece kendisine yakıştırın kardeşlerim!” ifadelerine yer verdi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0