banner101

ÖZDİLEK'TEN TARİHE İHANET

Myrleia Antik Kenti Platformu, 2 bin 700 yıllık antik kentin üzerine inşa edilen alışveriş merkezinin “İmar Barışı” fırsatçılığıyla açılmak istenmesini “Tarihi talana karşı nöbetteyiz, havlu hamamda, Myrleia yerinde güzel” diyerek protesto etti. Platform, “Tarihine sahip çık” çağrısı yaptı.

ÖZDİLEK'TEN TARİHE İHANET

Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti’nin üzerine inşa edilen alışveriş merkezinin “İmar Barışı” fırsatçılığıyla açılmak istenmesi, protesto edildi.

Myrleia Antik Kenti Platformu, antik kentin üzerinde yükselen AVM önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, DOĞADER Başkanı Caner Gökbayrak, platform temsilcileri ile Mudanyalılar katıldı. Myrleia’yı geleceğe taşımak ve insanlığa kazandırmak için mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu mücadelede bizimle birlikte olan herkese çok teşekkür ediyorum. Mudanya, doğal, kentsel, arkeolojik sit alanlarıyla dünyanın en şanslı kentlerinden birisi. Myrleia Antik Kenti o kadar önemli ki ülkemize çok önemli katkıları olacak bir şehir. Firma sahibine takas önerdik. Başka bir yer verelim dedik. Başka Mudanya yok dedik. İmar Barışı’ndan faydalanarak yapı kayıt belgesini almış. Hemen kamulaştırma kararı aldık. Myrleia insanlığa kazandırılacaktır. Bu kentin değerinin yok olmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

“2 BİN 700 YILLIK TARİH İÇİN NÖBETTEYİZ”

Platform adına açıklama yapan DOĞADER Başkanı Caner Gökbayrak ise, Bursalıların teveccühüyle büyüyen Özdilek’in, AVM’yi açma ısrarıyla kendisini var eden topraklara ihanet ettiğini savunarak, “Özdilek bilmelidir ki binlerce yıllık Mudanya’nın tarihi ile birlikte kendi tarihini de AVM’nin altına gömecektir. Bizler inanıyoruz ki kazandığımız ilk davada olduğu gibi adalet yerini bulacak. Tarih katledilerek yapılan AVM'nin haksızlığı hukuk tarafından da onaylanacak. Mudanya'da toprağın altında yatan tarihsel zenginliği, Myrleia'nın sermayenin ve bireylerin özel çıkarları doğrultusunda yok edilmesine bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Myrleia Antik Kenti Platformu olarak bizler, 2012 yılından bu yana sürdürülen talana, yeni bir eylem planıyla karşılık veriyoruz. 2 bin 700 yıllık tarih için nöbetteyiz!

Özdilek’i bir kez daha bu kararından vazgeçmeye çağırıyor, tarihi AVM ile örtme projesine karşı bu kentin değerlerini savunan tüm kentlilerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Platform, Mudanya Belediyesi, Bursa Barosu, DOĞADER, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Kent Konseyi Arkeoloji Çalışma Grubu, Mudanya Halk Meclisi, Bursa Tabip Odası, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi, DİSK Güney Marmara Bölge Temsilciliği, KESK Bursa Şubeler Platformu’ndan oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0