banner102

ÖNCE İNSAN! YAŞAM HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!

5.200 üyeye ve 1.200 stajyere sahip olan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak; e-fatura, e-defter, e-makbuz gibi tüm dijital dönüşüm aşamalarında ayrıca pilot il olarak MUHSGK sürecinde Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile omuz omuza verip çalıştık. Tüm bu uygulamaların hayata geçmesinde önemli rol oynadık.

ÖNCE İNSAN!  YAŞAM HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ!

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan, vergi gelirlerinin elde edilmesine aracılık eden meslek camiamızın Koronavirüs sürecindeki insani taleplerinin dikkate alınmamasını üzüntüyle karşılıyoruz.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda uygulanmak üzere açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi ile ilgili vergisel tedbirleri eksik buluyoruz. Açıklanan tedbirlerin ayrıcalık yapılmadan tüm sektörlere uygulanmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bugünlerde, tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı bir şekilde toplanması, yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi ve beyannamelerin hazırlanması hem doğru değil hem de imkansızdır!

Tehdit ortadan kalkana kadar evden çıkılmamasının en yetkili makamlar tarafından tavsiye edildiği ve işverenlerin dahi işine gitmekten çekindiği bir ortamda mali müşavirler yaşamları ile sorumlulukları arasında çaresiz bırakılmışlardır. Bugün yalnızca kendimiz değil, ailelerimiz, çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz toplumun tüm kesimleri büyük risk altındadır.

Muhasebe meslek mensupları camiası olarak; tüm Türkiye’de etkileşim içinde olduğumuz bir milyona yakın insanın YAŞAM HAKKININ RİSKE EDİLMEMESİ KONUSUNDA HAKLI TALEPLERİMİZİN DİKKATE ALINMASINI İSTİYORUZ!

Bu nedenlerle;

Mart ayı içinde verilmesi gereken

· Tüm beyan ve bildirimlerin verilme ve ödeme sürelerinin ertelenmesini,

· Mücbir sebep halinin kabulünü,

· Vergi incelemelerinin durdurulmasını istiyoruz.

20 Mart 2020 tarihinde Ankara’da Maliye Bakanlığı önünde demokratik hakkını kullanarak sorunlarımızı dile getiren Ankara SMMMO Başkanı Ali Şahin ve Yönetim Kurulu üyelerinin gözaltına alınmalarını doğru bulmadığımızı da belirtmek isteriz.

ÇOK GEÇ OLMADAN SESİMİZE KULAK VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ!

ÇÜNKÜ ASIL OLAN YAŞAM HAKKIDIR!

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0