BTSO, Üyelerini Finansal Risklere Dayanıklı Hale Getirecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasını finansal risklerden koruyacak yeni bir çalışmaya start vermeye hazırlandıklarını söyledi.BTSO’nun Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Oda...

BTSO, Üyelerini Finansal Risklere Dayanıklı Hale Getirecek
banner98
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasını finansal risklerden koruyacak yeni bir çalışmaya start vermeye hazırlandıklarını söyledi.
BTSO’nun Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Burkay, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki siyasi ve ekonomik krizlerin iş dünyasını olumsuz etkilediğini dile getiren Başkan Burkay, iş dünyası olarak kendilerinin de ekonomik alanda ciddi savaşlar verdiğini dile getirdi. Büyümeyi ve motivasyonu yeniden artırmayı hedeflediklerini belirten Burkay, gelişmiş ve gelişen ekonomilerin en büyük dış ticaret partnerlerinin komşu ülkeler olduğuna dikkat çekti. İbrahim Burkay, “Brezilya, ihracatının yüzde 60’ını güneyindeki ülkelerle gerçekleştiriyor. Avrupa ülkeleri de en fazla ticareti birbirleriyle gerçekleştiriyor. Yakın coğrafyamız bizler için çok önemli. Ancak Arap Baharı, Turuncu Devrim gibi gelişmeler, Türkiye’yi çok etkiledi. Doğru stratejiler ve doğru adımlarla bu sorunları en hafif şekilde atlatmalıyız” dedi.
Başkan Burkay, şirketleri zor duruma düşüren en önemli unsurların başında nakit akışının kesilmesinin geldiğini söyledi. Firmaları alacak - borç ilişkisi ve kredilerin yönetimi konusunda uyaran İbrahim Burkay, “Tedbirli olmak çok önemli. Ancak bu dönemde fırsatları da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Oda olarak dış pazarlarda faaliyetlerimizi farklılaştırmanın yollarını arıyoruz. Bu kapsamda Perşembe günü Somali Cumhurbaşkanı’nı da Bursa iş dünyamız ile buluşturacağız” diye konuştu.
BTSO, KOBİ’LERE FİNANS DANIŞMANLIĞI DESTEĞİ VERECEK
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından olan KOBİ’lerin büyük bir çoğunluğunun kredi kullanımı noktasında eksikliklerin olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Bu noktada yakın zamanda KOBİ’lere yönelik yeni bir danışmanlık hizmetinin startını vereceklerini açıklayan İbrahim Burkay, OECD ortalamasına göre şirketlerin vergi öncesi dönemde faaliyet kârının yüzde 12-13’ünü kredi gideri olarak tükettiğine değinerek, şöyle devam etti:
“Türkiye’de bu oran yüzde 52. Banka ve finans uzmanları ile yaptığımız görüşmelerde KOBİ’lerin kredi bulmada ve kredi kullanmadaki tecrübesizliğini bizlere aktardılar. Bu yolla yatırımlarımızı ve ihtiyaçlarımızı yanlış fonladığımız ortaya çıktı. BTSO olarak biz de bu konuda yeni bir çalışmaya imza atıyoruz. Tehditleri bertaraf etmenin yollarını aramalıyız. Bu noktada önümüzdeki günlerde şirketlerdeki finans ve mali iş yöneticilerine yönelik çalıştaylar düzenleyeceğiz.”
BTSO’DAN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NE BURS DESTEĞİ
BTSO geleneksel olarak gerçekleştirdiği başarılı öğrencilere burs programlarına bir yenisini daha ekledi. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Endüstri, Tekstil, Bilgisayar ve Çevre Mühendisliği bölümlerinde ilk 5’e giren en yüksek puanlı öğrencilere öğrenim süreleri boyunca 400 TL burs desteği verecek. BTSO meclisinin oy birliği ile aldığı destek kararı için teşekkür eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’mizin ve Bursa’mızın gelecek hedeflerine katkı sağlayacak nitelikli gençlerimizin Uludağ Üniversitesi’ni daha çok tercih etmesi arzu ediyoruz. Bu anlamda verdiğimiz başarı bursu ile hem Türkiye genelinde derece elde etmiş daha çok öğrencinin Uludağ Üniversitesini tercih etmesini sağlayacağız hem de kentimizin ve ülkemizin geleceğine şekillendirecek başarılı gençlerimizin eğitimlerine destek vermiş olacağız” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0