BGD:GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Son günlerde Bursa medyasında boy gösteren iftira, tehdit yolu ile çıkar sağlama peşinde koşan gazeteci görünümlü kişilere Basın ve Gazeteciler Derneği'nden tokat gibi cevap.

BGD:GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK
banner98

Basın ve Gazeteciler Derneği yaptığı açıklamada; ''Bursa medyasında suni gündemler oluşturarak, gündemi meşgul eden, Bursa medyası içinde yuvalanmış gazeteci kisvesi altında kalem tetikçiliği yapan kişiler, gazetecilik mesleğinin itibarını ayaklar altına almaktadır. Günümüzde maalesef kuzu postuna bürünmüş çakallar, mesleğin itibarını yerlerde süründürdükleri gibi kendilerini de ahlak abidesi olarak göstermeye çalışıyorlar. Meslek ahlakından bahsedecek son kişiler, en günahsızmış gibi arsızca ortaya çıkıyorlar. Yıllardır çıkar amaçlı bir suç örgütü gibi faaliyet gösteren, insanları ve kurumları tehdit ederek haksız menfaat elde eden bu güruh, tezgahlarını açığa çıkarmaya çalışan herkesi de çeşitli iftiralarla sindirmeye çalışıyorlar.

Gazeteci görünümlü çıkar çetelerinin durdurulması, kamuoyuna ifşa edilip, meslekten uzaklaştırılması için Basın ve Gazeteciler Derneği olarak üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yapmaya hazırız. Bununla ilgili başta kamu kurum ve kuruluşlarının harekete geçerek, yeni uygulamaları hayata geçirmeleri gerektir. Özellikle, gazetecilik mesleğini bir tehdit ve şantaj aleti olarak gören ve bu suçlarla ilgili ceza alan kişiler bir an önce meslekten uzaklaştırılmalıdır.

Biz Basın ve Gazeteciler Derneği olarak bu sürece destek vermek için Bursa Valisi İzzetin küçük ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile görüştük. Kendileri bu sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler. Güç kazanmalarının temelinde, başlangıcı yıllar öncesine dayanan yolsuzluklar bulunan ve ellerindeki kirli paranın gücüyle yıllardır camiamıza kabus gibi çöken bu çetenin, Bursa medyasından temizlenmesi için devlet kurumlarının da çalışmalara başladığını memnuniyetle öğrendik. Basın ve Gazeteciler Derneği olarak, medya içinde oluşan çete benzeri yapılanmaların, adeta kendilerini kanunların yerine koymalarının, sahibi oldukları veya çalıştıkları medyayı kullanarak, insanların kişilik haklarına saldırmalarının önlenmesi için bugüne kadar yaptığımız gibi, bundan sonra da elimizden geleni yapacağız''. Denildi.

Basın ve Gazeteciler Derneği

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0