Basın ve Gazeteciler Derneği Bayram Mesajı

Basın ve Gazeteciler Derneği (BGD) Yönetim Kurulu Başkanı Necmi İnce Ramazan Bayramı münasebetiyle bir açıklama yaptı. Başkan İnce bayram mesajında, ''Ramazan Bayramı’nın halkın ve ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, mutluluk ve hidayetine vesile olması temenni'' etti.

Basın ve Gazeteciler Derneği Bayram Mesajı
banner98

Necmi İnce Ramazan Bayram mesajında ''tüm Müslümanların yaptıkları ibadetlerin kabul olması ve zulüm altında inleyen İslam Dünyası’nın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olması temenni edilerek, zulüm gören Flistindeki, Doğu Türkistan, Arakanda ve diğer müslüman ülkelerde bu savaşların en kısa zamanda bitmesini temenni ediyorum. Ayrıca son günlerde Bursa ve ülke genelinde basın ve medya kuruluşlarıyla ilgili ciddi sıkıntıların oluduğunu ve her geçen gün  bir basın kuruluşunun kapandığını üzülerek görüyorum. Meslekte itibar erezyonu ve ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği bu günlerde malesef başta Bursa'da olmak üzere yerel yönetimlerin bazı medya kuruluşlarına destek verip diğerlerine vermediğine şahit oluyorum.

Hatta bu uygulamanın sebebinin ise bazı eleştiri yazılarının gündeme gelmesi olduğu söyleniyor. Tarafsız ve özgür basın mensubu meslektaşlarımıza böyle bir psikolojik yıldırma hamleleri yapılıyorsa,  bunun kamuoyunda  tam tersi bir etki oluşturacaktır.  Özellikle Bursa'da yerel yönetimlerin en başta Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin basında ayrımcılık yapılarak kimine destek,kimide göstek noktasında adımlar attığı ve bu noktada da  basın söktöründe ciddi tepkilerin olduğu bir trafedi olarak karşımıza çıkmaktadır. Başta Bursa'da bu tür uygulamlar  ile medya söktöründe hangi kriterlere göre, hangi  kuruma neden destek veriliyor veya diğerleine neden destek verilmediğinin açıklanması gerekmektedir. Halkın haber alma özgürlüğünün en temel mihenk taşlarından olan yerel gazetecilere karşı takınılan bu tutum başta BGD derneğine üye olan arkadaşlarımızı ciddi etkilemiştir. Hatta bu uygulamalara, Bursa'da  ciddi tepkiler gösterilmektedir.Özellike destek verilmeyen basın kuruluşlarına hem haberler atılıp, hemde ilan verilmemesi ciddi bir eksikliktir. Bu anlamda biliyoruzki Belediyelerinde ciddi ekonomik sıkıntılarının olduğu aşikar olabilir ama bayram ilanında bile bazı kurumlara ilan gönderilmemesinin bayramın kutsiyetine yakışmayan bir tutum ve davranış olduğunu hatırlatmak isteriz. Ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bu çifte ayrımcılıktan haberi olmadığına inanmak istiyoraksini düşünmek bile istemiyorum. Zaten her alana destek veren Başkan Aktaş geçtiğimiz günlerde Uluslararası  Bursa Festivali için milyonluk destek verdiği gibi zor durumda olan yerel medya kuruluşlarına da destek vermelidir''dedi.

Son olarak Başkan iNCE “Bu vesileyle Rabbimizin bize hediyesi olan Ramazan bayramını tebrik eder başta meslektaşlarımız olmak üzere, halkımıza, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileriz.”  ifadeleri kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2019, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0