BURSA MEDYASI BTSO İFTARINDA BULUŞTU

Bursa Büyürse Türkiye Büyür sloganı ile örnek sanayi ticaret odalarından birisi de BTSO'dur.

Yaklaşık olarak 42 bin üyesi olan örnek bir odadan bahsediyoruz.

BTSO, Bursa'da önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda BTSO’nun en önemli projelerinden biriside TEKNOSAB'dır.

Karacabey'de kurulan TEKNOSAB, kurulmadan önce sanayiciler adeta yarış halindeydiler.

Sebebi ise buradan yer almak istemeleriydi

Hali hazırda hummalı çalışmalar hala devam etmekte.

Özellikle TEKNOSAB ile Bursa'nın ileri teknoloji ile üretime geçiş yapması dikkati çekmektedir.

Ayrıca bu proje ile binlerce kişiye iş imkânı da bulunacaktır.

Yine BTSO'nun dikkat çeken uygulamalarından birisi de BUTEKOM oldu.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) bünyesinde yer alan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi kurarak BTSO Bursa'ya önemli bir kurumu daha kazandırdı.

Hatta BUTEKOM ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Oda/Borsa Proje Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

Yine BTSO’nun hayata geçirdiği önemli projelerden biriside BTSO LOJİŞTİK A.Ş'dir.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan BTSO Lojistik AŞ Yenişehir Havalimanı hava kargo taşımacılığı hizmeti vermeye başladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’yı, hava kargo taşımacılığında da bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yine BTSO'nun hayata geçirdiği önemli projelerden biriside MESYEB'dir.

BTSO desteği ile Bursa'da hizmet veren (MESYEB) mesleki yeterlilik merkezi ile bu kapsamda ustalık belgesi olmayan kişileri belge vererek iş hayatında herkese ayrıcalıklı bir fırsat vermektedir.

Ayrıca son güncel bilgi olarak BTSO MESYEB 13 Yeterliliği daha kapsamına ekledi. Artık Tekstil, Asansör ve İnşaat alanları da dahil olmak üzere, 77 yeterlilikte Türkiye'ye hizmet etmeye devam ediyor.

İşte BTSO, bu ve bunun gibi hizmetlerle Bursa'ya ve ülkemize hizmet etmeye devam etmektedir.

İşte geçtiğimiz günlerde BTSO'nun düzenlediği iftar programı ile Bursa Medyasıyla buluştu.

Bu buluşmada yine yeni projeyi hayata geçiren BTSO farkını göstermiş oldu.

Kullanım hakkı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yeri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden devralan BTSO, sosyal tesisi baştan sona, yeniden dizayn etti.

Aynı zamanda BTSO tarafından Mutfak Akademi olarak da kullanılacak tesis, BTSO üyelerine ve Bursa’ya yakışacak bir şekilde revize edilmiş.

Bu özel yerin ismi ise kendi gibi özeldi.

BTSO’nun kuruluş yılını da andıran 1889 Bursa Double F Restoran adıyla karşımıza çıktı.

Çokta güzel bir mekân olmuştu.

İşte bu güzel ortamda BTSO Yönetim Kurlu Başkanı İbrahim Burkay'ı iftar sonrası dinleme fırsatı bulduk.

Ayrıca unutmadan bu özel mekânın, BTSO’nun Biz kartı ile üyelerine %20 indirimli olduğunu öğrendik.

Ben sordum, fiyatlar makul bir seviyede. Gidecek olanlara duyurulur.

Sonuç olarak Bursa Medyasını bir araya getiren ve BTSO'nun gelecek perspektifini anlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'a, bu özel programa bizleri davet ettiği için çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca BTSO ile Bursa'mıza kazandırılan yeni eserler için başta BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın ve yönetiminin, başarılarının devam etmesini temenni ediyorum.   

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDE YÜZLER GÜLÜYOR!

Uludağ Üniversitesindeki değişim herkesi etkilemişe benziyor.

Sebebine gelince malumunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararname ile yeni Rektör olarak Uludağ Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz atanmıştı.

Bu atama sonrası Rektörün olumlu kararları ile başta Uludağ Üniversitesi öğrencileri ve personeli sevindirdiği görünüyor.

Daha önceleri, bir önceki Rektör Yusuf Ulcay'ın yaz okulunu kaldırması nedeni ile Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile ciddi sıkıntısı vardı.

İşte yeni Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un göreve gelir gelmez öğrencilerin bu isteğine duyarsız kalmayıp, yaz okulunu getirmesi öğrencilere bayram sevinci yaşattı.

İkinci memnuniyet veren konu ise, Uludağ Üniversitesi’nde alınacak kararlarda, istişare kültürünün daha da artarak devam edeceği haberiydi.

Bu haberi de bizler, İNCE MEDYA GRUP olarak hayırlı olsun ziyaretine gittiğimiz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’dan öğrendik.

Görünen o ki Uludağ Üniversitesi için olumlu her görüşe, yeni Rektör Kılavuz’un kapısı sonuna kadar açık.

Ayrıca yeni Rektör göreve gelir gelmez ekibini de hemen yanında getirerek görevine başlattı.

Özellikle yakın çalışma ekibinde de birbirinden önemli, değerli ve üniversitede sevilen hocaları Rektör Yardımcısı olarak belirledi.

İşte bu kapsamda yeni dönemde Uludağ Üniversitesi’nde, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Feridun Yılmaz ve Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Âdem Doğan Rektör Yardımcısı olarak atandılar.

Ayrıca bu atamaların diğer dekanlıklar ve meslek yüksek okullarında da devam ettiğini iletelim.

Bizlerde başta Uludağ Üniversitesi’ne yeni atanan Rektör Ahmet Saim Kılavuz’a, yeni Rektör Yardımcıları ve yeni atanan Dekanlara hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İnşallah bu yeni kadro Uludağ Üniversitesi’ni başta şehirle bütünleşen ve akademik başarı noktasında, Bursa'yı temsil etme noktasında daha iyi yerlere ulaştırırlar.

Bekleyip göreceğiz...

         ESİM-SEN YARDIMCI HİZMETLERİN KALDIRILMASINDA ISRARLI!

İNCE MEDYA GRUP olarak Emniyet Sivil Memurlar Sendikası (ESİM-SEN)’in geleneksek iftar programına özel davetli olarak katıldık.

Bu özel programa Ankara’dan gelen ESİM-SEN Genel Başkanı Ahmet Sağlam’da katıldı.

İki yıl önce ülke genelinde kurulan ESİM-SEN, yeni bir sendika olmasına rağmen, aktif bir sendika olarak karşımıza çıkmakta.

Şu anda bin kişinin aktif olarak sendikaya üye olduğunu aktaralım.

Bu sendika öncelikle İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyette Yardımcı Hizmetler bölümünde çalışan memurları kapsamaktadır.

İşte bu kapsamda, Bursa'da tarihi Merinos Tren Garında düzenlenen iftar programına katılan Genel Başkan Ahmet Sağlam ile görüşme fırsatını bulunduk.

Bu görüşmede özellikle kendilerinin sıkıntılarından bahsettiler.

Özellikle en önemli sıkıntılarının sendikaya üye olan yardımcı hizmetler memurlarının yaşadığı sıkıntılar olduğunu söyledi. İçerik olarak Yardımcı Hizmetler memuru olan meslektaşlarının ne iş yaptıklarının belli olmadığını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini anlattı.

Hatta Başkan Sağlam bu sıkıntıyı siyasi partilere söylediklerini ama özellikle MHP'nin bu konuya olumlu yaklaşıp, sıkıntılarını seçim kampanyasında gündeme getirdiğini iletti.

Bununla ilgili ülke genelinde eylemler yapamaya başladıklarını söyledi.

ESİM-SEN Genel Başkan Sağlam konuşmamızda, bu sıkıntıyı başta Ankara olmak üzere her yere anlattıklarını ama bununla ilgili hala olumlu bir adım atılmadığını söyledi.

Ayrıca Başkan Sağlam konuşmasında sendikasına üye olan meslektaşlarının görevde yükselme sınavına girememelerinden de şikâyetçi olduğunu anlattı.

Kamuda çalışan taşeron işlerin torba yasa ile kadroya alınması ile beraber kamu kurumlarında sayıları 105 bini bulan Yardımcı Hizmetler sınıfı personeline gerek kalmamıştır dedi.

Ayrıca ESİM-SEN Genel Başkanı Ahmet Sağlam sohbetin sonunda bu sıkıntıları özellikle ortadan kaldırıp, üyelerinin ve sorun yaşayan memurların sıkıntısının giderilmesini, eğitim durumlarına göre üst hizmet sınıflarına geçirilmeyi beklediklerini anlattı.

Bizlerde bu sıkıntıları çözmek için kurulan ESİM-SEN'e, çıkmış olduğu bu mücadelede başarılar dileriz.

Bu kapsamda bu programı düzenleyen ESİM-SEN Genel Başkan Yardımcısı Sinan Akçay ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca İNCE MEDYA GRUP olarak verdiğimiz destekten dolayı plaket verdikleri için ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Tüm okurlarımın Ramazan Bayramını tüm içten duygularımla kutluyorum.

Selam ve DUA ile

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0