banner101

YILDIRIMLILARA PSİKOLOJİK REHBERLİK DESTEĞİ

Yıldırım Belediyesi, bireylere ve ailelere rehberlik hizmeti verdiği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile 2017 yılında da Yıldırımlıların yanında yer almayı sürdürdü.

YILDIRIMLILARA PSİKOLOJİK REHBERLİK DESTEĞİ

Yıldırım Belediyesi, ailenin korunmasına yönelik geliştirdiği projelerle farkındalık oluştururken, bireylerin hayatın içerisinde karşılaştığı sosyal sorunları önlemek ve aile içerisinde yaşanan sorunları çözüme kazandırmak için psikolojik destek sağlıyor. Kadrosunda 1 uzman psikolog, 1 psikolog, 1 kariyer ve aile danışmanı ile 2 sosyolog-aile danışmanı bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, seanslarda çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile en büyük sosyal problemlerinin başında gelen madde bağımlılığına karşı vatandaşlara destek sağlıyor. Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, 2017 yılı içerisinde 815 danışana 2 bin 445 oturumda seans düzenleyerek ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verildi.

‘SORUNLARA ÇÖZÜM ARIYORUZ’

 

Yaşam koşullarının, iş hayatının ve sosyal birçok nedenin zaman zaman insanları olumsuz etkileyebildiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımız hayatın her anında zaman zaman problemlerle karşılaşabildiği gibi aile yaşantılarında, iş hayatlarında ve eğitim dönemlerinde sorunlu süreçler yaşayabiliyor. Özellikle ekonomik yetersizlik, eşler arası geçimsizlik ve aile içi sorumluluklarda dengesizlik gibi konular evliliklerin temelini sarsan sorunların başında bulunuyor. Okul hayatındaki başarı durumu, içerisinde bulunulan sosyal yapı ve hatta okulun bulunduğu mahalledeki demografik yapı öğrencilerimizin sosyal hayatını etkileyebiliyor. İş yaşamında da işveren ya da idarecilerle yaşanan sorunlar, mesleki mutsuzluk ve en önemli yansıma olan ekonomik koşullar insanlarımızı zorlayabiliyor. Bunun gibi durumlarda insanlar kendilerine bir rehber bir destek, sığınacak bir liman arıyor. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarına çözüm aramak için oluşturduğumuz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, kendilerine destek sağlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” diye konuştu.

AİLEYE TAM DESTEK

Toplumu güçlendiren ve ayakta tutan aile yapısının sarsılmaması için yapılan rehberlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Bizleri Batı toplumlarından ayıran en önemli unsur, aile kavramına sıkı sıkıya sarılmamızdır. Eğitimin ailede başladığı gerçeğinin yanında toplumu bir arada tutan değerler aile içerisinde kazanılıyor. Bizi biz yapan değerleri ayakta tutmak ve gelecek nesillerimize aktararak güçlü toplum yapısı bırakmak adına aileye her konuda destek oluyoruz. Aile yapısının korunması ve aile içerisinde yaşanabilecek sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla oluşturduğumuz ‘Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’mizde ailelere ve bireylere koruyucu, önleyici, geliştirici rehberlik hizmeti sağlıyoruz. Hedefimiz herkesin mutlu olduğu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir Yıldırım inşa etmek. Geride kalan 2017 yılında olduğu gibi bundan sonra da hemşehrilerimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ücretsiz olarak hizmet verilen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bilgi alabilir.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0