banner101

YILDIRIM’DA SÜNNET CEMİYETİNDE ŞEHİDE VEFA

-YILDIRIM’DA SÜNNET CEMİYETİNDE ŞEHİDE VEFA -YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ KAPSAMINDA KARAPINAR MAHALLE MUHTARLIĞI PAYDAŞLIĞINDA, İKİ YIL ÖNCE ŞEHİT OLAN POLİS MEMURU İBRAHİM AKIN’IN İSMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN SÜNNET CEMİYETİNDE 100 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMINI ATTI. -YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ: “KARAPINAR MAHALLE MUHTARIMIZ’IN ÖNERİSİYLE, BU HAYIRLI CEMİYETİ BİR VEFAYA DÖNÜŞTÜRDÜK. ŞEHİT POLİS MEMURUMUZ İBRAHİM AKIN’IN ŞEHADETE ERDİĞİ GÜNÜN İKİNCİ SENE-İ DEVRİYESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ SÜNNET CEMİYETİMİZDE, DUALARLA, HAYIRLARLA ŞEHİDİMİZİ YAD ETTİK.” -BURSA VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK: “ÖNEMLİ BİR DİNİ VECİBE OLAN SÜNNET GELENEĞİNİ YAŞATIRKEN, ŞEHİDİMİZİN ADINI DA YAD EDEREK ONUN UNUTULMAYACAĞINI GÖSTEREN YILDIRIM BELEDİYESİ VE KARAPINAR MUHTARLIĞI ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI.”

YILDIRIM’DA SÜNNET CEMİYETİNDE ŞEHİDE VEFA

BURSA- Yıldırım Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Karapınar Mahalle Muhtarlığı paydaşlığında düzenlenen sünnet cemiyetinde 100 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Yıldırım Belediyesi ve Karapınar Mahalle Muhtarlığı’nın gerçekleştirdiği, iki yıl önce Trabzon’da şehit olan Polis Memuru İbrahim Akın’ın isminin verildiği sünnet cemiyetinde 100 çocuk sünnet heyecanı yaşadı. Karapınar Mahallesi’nde düzenlenen sünnet cemiyetine, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Şehit Polis Memuru İbrahim Akın’ın ailesi, Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Önder, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Karapınar Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, muhtarlar, sünnet olan çocukların aileleri ve mahalle sakinleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Yıldırım Belediyesi Mehteran Takımı’nın seslendirdiği ezgiler ile devam etti.

ŞEHİDE VEFA

Sünnet olan çocuklarla yakından ilgilenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hayırlı ve güzel bir vazifeyi icra etmek için bir araya geldik. 100 ailemizin evlatlarının mürüvvetini gördüğümüz güzel anları yaşıyoruz. Öncelikle sünnet olan evlatlarımıza Cenab-ı Hak hayırlı ömürler versin. Vatana, millete, topluma ve ailelerine faydalı birer insan olmayı nasip etsin. Sünnet cemiyetleri bizler için dini bir vecibe. Peygamber Efendimiz’den intikal eden bir vazife ve aynı zamanda da yüzyıllardır geleneksel hale gelmiş, kökleşmiş, kültürümüzün bir parçası. Sünnet cemiyetlerimizde dostlar, komşular bir araya gelerek güzel hatıralara sahip olurlar. Karapınar Mahalle Muhtarımız’ın önerisiyle, bu hayırlı cemiyeti bir vefaya dönüştürdük. Şehit Polis Memurumuz İbrahim Akın’ın şehadete erdiği günün ikinci sene-i devriyesinde gerçekleştirdiğimiz sünnet cemiyetimizde, dualarla, hayırlarla şehidimizi yad ettik. Bu güzel ve anlamlı etkinliğimizde bizlerle olan dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cemiyetimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sünnet olan yavrularımıza huzurlu, hayırlı ve bereketli ömürler diliyorum” dedi.

‘ŞEHİTLERİMİZE BORCUMUZ ÖDENMEZ’

Sünnet cemiyetine katılan ve Yıldırım Belediyesi ile Karapınar Mahalle Muhtarlığı’nın çok önemli bir çalışma gerçekleştirdiğine işaret eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Önemli bir dini vecibe olan sünnet geleneğini yaşatırken, şehidimizin adını da yad ederek onun unutulmayacağını gösteren Yıldırım Belediyesi ve Karapınar Muhtarlığı çok önemli bir çalışmaya imza attı. Bizler de bu önemli etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduk. Şehitlerimizin yaptığı fedakarlığın karşılığı maddi ve manevi hiçbir şekilde ödenemez. Cennette Peygamber Efendimiz’e komşu olan şehitlerimizi dua ile anıyoruz. ‘Vatan sağ olsun’ diyen, büyük bir vakur duruş ve metanete sahip olan, evlatlarını vatanımızın birliğine feda eden şehidimizin annesi Şehriban Akın ve babası Fuat Akın’a bir kez daha sabır diliyorum. Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesine vesile olan Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye ve muhtarımız Mehmet Çakır’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR

Sünnet cemiyetinin Şehit Polis Memuru İbrahim Akın’ın şehadete erdiği günde gerçekleşmesinde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin desteği olduğunu vurgulayan Karapınar Muhtarı Mehmet Çakır, “Karapınar Mahallesi olarak düzenlediğimiz sünnet cemiyetimizin, şehidimizin ismi ile yapılması önerisini Başkanımıza götürdük. Sayın Başkanımız da önerimize oldukça sıcak yaklaşarak bu önemli etkinlikte şehidimizin yad edilmesinde her türlü desteği sağlayacağını belirtti. Bugün gelinen noktada gerçekleştirdiğimiz sünnet cemiyetimizde şehidimiz İbrahim Akın’ı yad etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bizlere bu etkinliğin düzenlenmesinde büyük destek veren Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0