YILDIRIM’DA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE VEFA GECESİ

Yıldırım Belediyesi, vatanın birliği ve bütünlüğü ile milletin huzuru için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve gazileri dayanışma etkinliğinde bir araya getirdi.

YILDIRIM’DA ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE VEFA GECESİ
banner98

Yıldırım Belediyesi, ilçede ikamet eden şehit yakınları ve gazileri Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma programında bir araya getirdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Önder, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol ve Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak’ın yanı sıra şehit yakınları ile gaziler katıldı.

 

‘KÜRESEL GÜÇLERE KARŞI YENİ DESTANLAR YAZIYORUZ’

 

Geçmişinden güç alarak geleceğe güçle bakan bir medeniyetin mensubu olduklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz güçlü kılan en önemli unsur tarihimizin her döneminde, milletin birliği ve ülkenin bütünlüğü için kendi canlarını hiçe sayan kahramanlar yetiştirebilmiş olmamızdır. Çanakkale Zaferimizin 103. yılını aynı coşkuyla kutlayacağız. Geçmişte destan yazan ecdadın torunları bugünde küresel güçlere karşı sınır ötesinde Zeytin Dalı harekatıyla yeniden yazıyor. İşte bizde bugün burada kahramanlarla ve onların emanetleriyle bir arada olabilmekten dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Her zaman vatanın bütünlüğüne ve milletin birliğine olan inancınızın, ne kadar kutsal ve büyük olduğunu dosta düşmana gösterdiniz. Şehitlerimizin kutsal emanetlerinin ve gazilerimizin her zaman bizim başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

 

ŞEHİTLERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKILIYOR

 

Şehit yakınlarını ve gazileri kendilerine emanet olarak kabul ettiklerini de vurgulayan Başkan Edebali, “Yıldırım’daki şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bizim nazarımızda kendi aile fertlerimizden hiç bir farkı yok. Sık sık kendileriyle bir araya geliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün oluşturduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Masa’mız, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizi sürekli evlerinde ziyaret ediyor. Göreve gelir gelmez kurduğumuz Şehit Yakınları Gaziler Masamız projemizden gurur duyuyoruz. Bugüne kadar 94 şehit ailesini, 392 gazimizi ziyaret ettik. En ufak dertlerini kendi sorunumuz gibi kabul edip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu bizim onlara borcumuz. Borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebiliyor, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebiliyorsak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYECİLİK

 

Türkiye’de Şehit Yakınları ve Gazi Masası’nı Yıldırım’dan başka bir şehirde görmediğini dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, “Türkiye’de ilk defa Yıldırım Belediyesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Masası gördüm. Bürokraside ve hayatın her alanında şehit ailelerinin ve gazilerin ihtiyacına çözüm üreten Başkanımız ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum” dedi. Başkan Edebali’ye şehit yakınları ve gazilere karşı hassas yaklaşımından dolayı teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, “Yıldırım Belediyesi, şehadete yürüyen şehitlerimizin adlarını yaptıkları hizmetlere vererek ölümsüzleştiriyor. Yıldırım’da şehide, emanetine ve gazilere sahip çıkıldığını görmek bizlerin daha güçlü olmamızı sağlıyor” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0