YILDIRIM’DA RAMAZAN TEMİZLİĞİ

-BAŞKAN EDEBALİ: “MÜBAREK RAMAZAN AYINDA, HEMŞEHRİLERİMİZİN GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İBADETLERİNİ YERİNE GETİREBİLMELERİ İÇİN EKİPLERİMİZİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.”

YILDIRIM’DA RAMAZAN TEMİZLİĞİ
banner98
 BURSA- Yıldırım Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki ibadethanelerin temizliğine hız verdi.

Yıldırım Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesi camilerdeki onarım, bakım ve temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe sakinlerinin ibadetlerini gönül rahatlığı ile hijyenik koşullarda yerine getirebilmesi için Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler cami halılarını yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkıyor. Camlar siliniyor; kapılar, duvarlar temizleniyor. Caminin tüm alanları hijyenik koşullara uygun hale getiriliyor. Öte yandan Yıldırım Belediyesi tarafından camilerin bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar yürütülüyor. 4 yıllık süre diliminde bugüne kadar ilçede 612 ibadethane temizliği belirli aralıklarla gerçekleştirilirken, 114 camide ise bahçe düzenlemesi, boya, minare yapımı, çevre düzenlemesi, dış cephe kaplaması, parke, mermer, sıva işleri, kubbe yenileme ve elektrik tesisat işleri çalışmaları da periyodik olarak yapıldı. Ramazan ayı öncesi Karapınar Mahallesi Merkez Camii, İpekçilik İmam Hatip Lisesi Mescidi, Yiğitler Mahallesi Ermantaş Camii, Yiğitler Mahallesi İbrahim Hakkı Hz. Camii, Millet Mahallesi Yıldırım İmam Hatip Lisesi Mescidi, Eğitim Mahallesi Osmangazi Cami, Namazgah Mahallesi Namazgah Cami, Selçukbey Mahallesi Akşemsettin Cami, Davutdede Mahallesi Davutdede Cami, Şükraniye Mahallesi Karayolları Mescidi’nde temizlik işlemi gerçekleştirilirken, ilçedeki diğer ibadethanelerde de Ramazan ayı öncesi ve sırasında temizlik işlemleri yapılmaya devam edilecek.

‘CAMİLER DOLUP TAŞIYOR’

İnsanların buluşma noktalarından olan camilerin özellikle Ramazan ayında yoğun olarak kullanıldığına dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallelerimizin merkezi, hemşehrilerimizin buluşma noktası olan camilerimiz, özellikle 11 ayın sultanı Ramazan ayında dolup taşıyor. Bizler de camilerimizin başta temizliği olmak üzere tüm ihtiyaçlarına yanıt vermek için çalışıyoruz. Ekiplerimiz de camilerde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarına Ramazan ayı öncesi hız verdi. Yaşamın her alanında Yıldırımlılara hizmet sunmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini gönül rahatlığı ile yapabilmesi için ekiplerimiz, bir taraftan camilerimizin temizliğini yaparken, diğer taraftan da ihtiyaç duyulan ibadethanelerde tadilat çalışmaları yapıyor. Hemşehrilerimizin huzur içerisinde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için gereken hassasiyeti gösteriyoruz” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0