banner101

Yıldırım'da kentsel dönüşüm temeli atıldı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçeye yeni bir vizyon kazandıracak olan kentsel dönüşüm projesinin temelini atarak, "Uzun yolculuğumuzun ilk adımlarından birini Değirmenlikızık’ta atıyoruz” dedi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm temeli atıldı
 İlçeye çağ atlatmak amacıyla geliştirilen Yıldırım Kentsel Dönüşüm projesi 27 bin 821 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan yaklaşık 150 konutluk Değirmenpark Kentsel Dönüşüm projesi ile başladı. Değirmenlikızık Mahallesi’nde gerçekleştirilen kentsel dönüşümün ilk temel atma törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter takımı konseri ve halk oyunları ile bir şölen havasına bürünen temel atma töreninin açılış konuşması yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projemiz için büyük bir adım atıyoruz. Uzun bir yolculuğun ilk adımların biri olan bu proje ile ilçemizi geçmişimizin izlerini taşıyan, modern ve sağlıklı binalarla yeniden oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

"YILDIRIM YENİ BİR YÜZ KAZANACAK"
Bir şehri yeniden inşa etmenin sac ayaklarının mülk sahipleri, yatırımcılar ve yerel yönetimlerden oluştuğunu ifade eden Edebali, “Kentsel dönüşüm ile mülk sahipleri daha sağlıklı ve daha modern konutlarda yaşayacaklar. Bu konutlar da şehrimizin estetiğini arttıracak. Kentsel dönüşüm ile en büyük kazancı ise Yıldırımlılar elde edecek. Çünkü dönüşüm şehrin siluetini güzelleştirecek ve yaşam standartlarımızın yükselmesine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
Dönüşümün faydalarının zaman içinde herkes tarafından daha iyi anlaşılacağı vurgusunu yapan Edebali, “İlçemize yeni bir yüz kazandıracağız. Yıldırım’ın bunu başaracak potansiyeli var. Hemşehrilerimiz ile birlikte geçmişinden güç alarak geleceğe yürüyen Yeni Yıldırım’ı oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

"2015 BÜYÜK PROJELERİN YILI OLACAK"

2015 yılının Yıldırım için bir milat olacağını açıklayan Başkan Edebali, “Değirmenlikızık’ta attığımız adımı ilçemizin her bölgesinde atacağız. Dönüşüm Yıldırım’ın her mahallesinde başlayacak. Modern konutların yanı sıra ilçemize alışveriş merkezleri, sosyal tesisler, spor alanları da kazandıracağız. Bu yıl büyük projelerin temelini atacak, görev süremiz içerisinde de tamamlayacağız” dedi.
Dönüşüm için ilk adımların büyük önem taşıdığının altını çizen Edebali, “Değirmenlikızık’ta ortaya çıkacak olan siluet ilçemizi de olumlu etkileyecek. Yine bu bölgede yapılacak 2. etap ile bölgenin çehresi değişecek” açıklamasında bulundu.
Dönüşümün sadece mekansal olarak gerçekleşmeyeceğini ifade eden Edebali, sosyal, stratejik, çevresel ve ekonomik açıların da büyük önem arz ettiğini belirtti.
Temel atma töreninin değere değer katma töreni olduğunu söyleyen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, “Yıldırımlılar artık sağlıksız yapılarda oturamazdı. Uygarlığımıza yakışmayan binaları modernleştirmeliydik. Bugün de bu modernleştirmenin önemli bir adımı atılıyor” dedi.
Projenin yüklenici firması olan Reform Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Taviş ise, “Yıldırım, tarihi değerleri yüksek bir şehir. Biz de bu güzel ilçeye uygun konutlar üretmek amacındayız. Bu projemizi de Yıldırım’a değer katmak, kentsel dönüşüme katkı sağlamak için hayata geçirdik” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 16:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turgut uıuca
Turgut uıuca - 9 yıl Önce

Emekli ve dargelirli için konut var mı

SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0