banner101

Yıldırım Turistlerin Gözdesi

Tarihî mirası ve tabiî güzellikleri ile büyüleyen Yıldırım, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır.

Yıldırım Turistlerin Gözdesi
 Ücretsiz kültür turlarıyla 10binin üzerinde Yıldırımlıyı Türkiye’nin önemli turizm merkezleriyle buluşturan Yıldırım Belediyesi, yaklaşan yaz ayları öncesi yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor. Eyüp Sultan’dan sonra Türkiye’nin en çok ziyaret edilen dini mekanı Emir Sultan Camii ve Türbesi başta olmak üzere dünyada bir eşi ve benzeri bulunmayan Yeşil Türbe ve Külliyesi, Osmanlı sosyal mimarisinin ilk yansımalarından Yıldırım Beyazıt Külliyesi, romanlara konu olan Zeyniler, tarihi dokusunu 700 yıldır korumayı başarabilen Cumalıkızık başta olmak üzere tarihi ve doğal turizm bölgelerini bünyesinden barındıran Yıldırım, turizm sezonuna hazır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak Yıldırım Belediyesi, bu bölgelerde turistlerin rahat bir şekilde ziyaret etmesini sağlayacak hazırlıklarını tamamladı.
İlçe turizm potansiyelinin yaz aylarında önemli bir ivme kazandığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği başta Emirsultan olmak üzere Yeşil Külliyesi, Yıldırım Külliyesi ve Cumalıkızık gibi turizm bölgelerimizde çalışmalarımıza büyük önem gösterdik. Yıldırım’ı tercih eden turistleri müşteri olarak değil misafirimiz olarak görüyor ve onları en iyi şekilde ağırlamak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Turizmin Yeni Yıldırım’ın öncelikli kalkınma hedeflerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Yeni Yıldırım’ı, tarihi ve kültürel zenginliklerinin üzerine inşa ediyoruz. Biz, bir taraftan bu mirasa sahip çıkarken, diğer taraftan da sahip olduğumuz zenginliklerimizi tüm insanlıkla paylaşmak adına, bu eserlerin ülke ve dünya çapında tanıtımı için çalışmalarımızı titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
ÜCRETSİZ REHBERLİK HİZMETİ
Yıldırım’ı tercih eden ziyaretçilere ve tur şirketlerine her türlü desteği sağladıklarını anlatan Edebali, “Önümüzdeki günlerde bu tur şirketleri ile görüşmeler yaparak, iş birliğimizi nasıl geliştireceğimizi konuşacağız. İlerleyen günlerde düzenlenecek turlara rehberlik desteği vermeye başlayacağız. Yıldırım’da turistik faaliyet düzenleyecek, tur şirketleri ve misafirlerimize başta halkla ilişkiler olmak üzere belediyemizin bütün birimlerinden her türlü desteği vereceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0