Yetim Dayanışma Günleri Başladı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri, 427 projeyle 180 bini aşkın yetim çocuğa moral ve yardım sağlayacak.

Yetim Dayanışma Günleri Başladı
banner98
 Türkiye'de 8 bin, dünyada ise 60 bin yetim çocuğa destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana organize ettiği "Yetim Dayanışma Günleri"ni bu yılda da sürdürüyor. 2015 Yetim Dayanışma Günleri ile dünya çapında 41 ülkede 427 proje gerçekleştirmeyi planlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu projelerin 116'sı ile Türkiye'de 23 bin, dünya üzerinde gerçekleştireceği 311 proje ile de 157 bin yetim çocuğa yardım eli uzatmayı planlıyor. Organizasyon kapsamında ev tamir ve inşaası, okul inşaatları, kırtasiye dağıtımı, sağlık taramaları, sünnet organizasyonları ön plana çıkan faaliyet olacak.
Dünyanın dört bir yanında bügüne kadar 24 yetimhane kuran İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki faaliyetlerle bu sayıyı 28'e çıkaracak. Bu dönemde açılacak 4 yeni yetimhane ile Filipinler, Tayland, Uganda ve Pakistan'da bulunan yetim çocuklara sağlıklı yaşama alanları sunulacak. Kalkındırma projeleri ile de yetim ailelerinin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için projeler planlanıyor. Yetimhanelerin bulunduğu bölgelere gönderilen ekiplere psikolog ve pedagoglar dahil edilerek çocukların psikolojik durumlarını yerinde gözlemleyerek, varsa engelli çocukları tespit ederek bu çocuklara yönelik çalışmalar da yapılması hedefleniyor.

BURSA'DA START VERİLDİ

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bursa'da yardım yapılan onlarca yetim ile birlikte Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek faaliyetlerin startını vermiş oldu. Gezi öncesi açıklamalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Başkanı Hüseyin Kaptan, 1 Mart- 31 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde ilk programı Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne gezi düzenleyerek gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kaptan, "Her hafta sinema, Göç Tarihi ve Araç Müzesi gezisi, yetim çocuklara kıyafet yardımı ve fidan dikme faaliyetleriyle 22 Mart'ta yurt dışından gelecek olan çok sayıda yetim çocuğumuzun katılacağı Yetim Dayanışma Gecesi'ne kadar faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Şu anda dünya üzerinde 200 milyon yetim var. Son zamanlarda yetim kavramının unutulduğu bu dünyada yardımlaşmaların özümsenmesi için bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Suriye'de yaşanan savaş neticesinde 500 bin yetim tespit ettik. Biz bu çocuklara sahip çıkmazsak orada farklı maksatları bulunan çeşitli gruplar bu çocukları kendileri için yetiştiriyor. Bizim gayemiz bu çocuklara el uzatmak, yardımcı olmak. Bu çocukları topluma yeniden kazandırmak için gayretlerimiz devam edecek" dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0