banner102

Yenişehir'de uçak seferleri istikrara kavuştu

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, geçmişte seferlerin sık sık başlaması ve iptal edilmesiyle bir türlü Bursa gündeminden düşmeyen Yenişehir Havalimanı’nın son yıllarda en verimli dönemini yaşadığını söyledi.

Yenişehir'de uçak seferleri istikrara kavuştu
 Şahin, attıkları kararlı adımlarla Yenişehir Havalimanı’ndan yurtiçi ve yurtdışı sefer sayıları ile taşınan yolcu sayılarının tatmin edici seviyeye yükseldiğini kaydetti. Şahin, bu yılın Ocak-Eylül arasındaki 9 aylık döneminde Yenişehir’e 155 uçağının iniş yaptığını, 159 uçağın da Yenişehir’den diğer şehirlere uçtuğunu belirtti. Bu dönemde 12 bin 306 yolcunun uçakla Yenişehir’e geldiğini, 10 bin 799 yolcunun da Bursa’dan gittiğini açıklayan Şahin, en çok yolcunun temmuz ayında 2 bin 738 kişiyle Bursa’ya geldiğini, Bursa’dan diğer şehirlere ise en çok yolcunun 3 bin 300 kişiyle ağustos ayında gittiğini kaydetti.
Uçak seferlerinin Bursalıları Türkiye’nin muhtelif yerlerine ulaştırdığını vurgulayan Vekil Şahin, Bursa’nın Muş ve Erzurum seferleri ile Doğu’ya, Trabzon seferleri ile Karadeniz’e, Diyarbakır seferleri ile Güneydoğu’ya, Ankara seferleri ile de İç Anadolu’ya bağlandığını aktardı.
Hava ulaşımının yaygınlaşmasıyla Bursa’nın Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldiğini savunan Şahin, “Bursa’mız Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Karadeniz’den Doğu ve Güneydoğu’ya kadar çeşitli bölgelerden aldığı göç ile çok renkli bir yapıya ulaşmıştır. Bursa’ya yerleşen insanlarımız, doğal olarak geldikleri yörelerle kültürel ve ekonomik bağlarını koparmıyorlar. Bu nedenle kaliteli ve güvenli hava ulaşımı, insanlarımıza sunduğumuz en önemli hizmetler arasında yer alıyor. Hava ulaşımına Bursalıların ilgi göstermesiyle uçak seferleri istikrarlı bir şekilde sürdürülmektedir” dedi.
Hava ulaşımıyla turizm gelirlerinin artacağını dile getiren Hüseyin Şahin, Bursa’nın sahip olduğu değerlerin tanıtımı kadar şehrin ulaşılabilir olmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0