banner102

Yenişehir sağlıklı altyapıya kavuştu

Merkeze sonradan bağlanan 10 ilçede altyapıdan ulaşıma, tarihi mirastan çevreye kadar her alanda yatırım hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde de yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olan atıksu arıtma tesisi, kanalizasyon hatları, meydan ve yeniden düzenlenen yolları hizmete açtı.

Yenişehir sağlıklı altyapıya kavuştu
 Kırsal kalkınma projelerine hız veren ve sulama göletleri, ekipman, tohum, yem ve salça makinesi gibi desteklerle çiftçinin gelir seviyesini yükseltmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi ilçe merkezlerini de daha yaşanabilir hale getiriyor. İşe öncelikle altyapıdan başlayan Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi’ni de sağlıklı bir altyapıya kavuşturdu.
Günlük 10 bin metreküp arıtma kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi ile 102 kilometrelik kanalizasyon hattının açılışı için düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin ile Büyükşehir ve BUSKİ bürokratları ile vatandaşlar katıldı. İller Bankası ve Yenişehir Belediyesi tarafından başlanılan projenin yaklaşık 33 milyonluk harcamayla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını hatırlatan Başkan Altepe, Yenişehir Belediyesi yılda 10-12 milyon liralık yatarım yapabilirken, Söylemiş meydan düzenleme ve yol çalışmalarıyla birlikte bir günde 50 milyon liralık yatırımı hizmete açtıklarını vurguladı. Büyük bütçeli yatırımların hayata geçirilmesi için Bütünşehir uygulamasına geçildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Sadece iki kalem iş için 50 milyon lira kaynak aktardık. Bunları ilçe belediyesi bütçeleriyle yapmak mümkün değil. Şimdi biz merkezden bu bölgelere kaynak aktarıyoruz. Bursa her yıl 50 bin kişi göç alıyor. Bu göç de hep kent merkezlerine oluyor. Köylerde ise nüfus giderek azalıyor. Biz istiyoruz ki göç dursun, kırsal kesimde yaşayan halkımız bulundukları yerlerde mutlu olsun. Bunun için kırsala destek veriyoruz. Daha kaliteli üretim olsun, ürünlere yeni pazarlar bulunsun ve çiftçimizin kazancı artsın. Yenişehir’de biber hali de gündemimizde çalışmalar devam ediyor. Bizden ne isteniyorsa hepsini yapıyoruz. Daha yolun başındayız, Yenişehir için yapacak çok işimiz var” dedi.
GELECEK İÇİN BÜYÜK YATIRIM
Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de hizmete açılan arıtma tesisinin bugünden çok gelecek için yapılan çok önemli bir hizmet olduğuna değindi. Artık Yenişehir’in kanalizasyon atıklarının arıtılarak Kocasu’ya oradan da Sakarya nehrine pırıl pırıl akacağını dile getiren Şahin, “Havaya, suya, toprağa, insanımıza, gelecek kuşaklara yapılmış önemli bir hizmet… Hizmete emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Şahin, yerel yönetimlerin yanı sıra merkezi hükümet tarafından yapılan büyük bütçeli yatırımlarla da Yenişehir’in kaderinin her geçen gün değiştiğini vurguladı.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise 75 bin nüfusa hizmet verecek günlük 10 bin metreküp arıtma kapasitesi bulunan tesisle ileri biyolojik arıtma yapılacağını ve kimyasal madde kullanılmayacağını hatırlattı. Çelik, sürdürülebilir kalkınması olan Yenişehir adına yapılan bu yatırım nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin de çevre adına büyük önem taşıyan tesis için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, daha sonra butona basarak arıtma sistemini devreye aldı.
SÖYLEMİŞ’E MODERN MEYDAN
Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesisinin ardından Söylemiş Mahallesi’nde yapımı tamamlanan yaklaşık 14 milyon liralık meydan düzenleme ve yol çalışmalarını da hizmete açtı. Söylemiş Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, “Merkezde ne varsa ilçelerimizde de olacak dedik. İşte Yenişehir’de yaptığımız çalışmalar ortada. Yenişehir Havaalanı canlanacak dedik, oldu. Bu canlanma Büyükşehir’le oldu. Her gün 55 kilometre uzaktan bedava yolcu taşıyoruz. Bunu Bursa’dan başka kim yapıyor. Söylemiş’te meydan düzenlemesi ve yeni yollar için 14 milyon lira kaynak aktardık. Bunların ilçe belediyesi veya özel idare kaynaklarıyla yapılması mümkün değil. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Çalışmalarımız Söylemiş’e, Yenişehir’e hayırlı olsun” dedi.
Söylemiş’teki törene de katılan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Kaymakamı Rahmi Köse ve Söylemiş Muhtarı Rıdvan Coşkun da bölgeye yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0