Yeni SGK Binası Açıldı

Alanyurt Yunus Emre mahallesinde yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Sosyal Güvenlik Merkezinin hizmet binasının resmi açılış töreni, önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla yapıldı.

Yeni SGK Binası Açıldı
banner98
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a bina için arsa tahsisi başta olmak üzere yaptığı desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim edildiği törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Bursa Vali Vekili Hüseyin Eren, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğinin folklor ekibinin gösterisiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, 63 bin 950 sigortalı ve 5 bin 337 işyerine sahip İnegöl’de 25 personelle hizmet verdiklerini belirterek, “Açılışını yapacağımız Sosyal Güvenlik Merkezimizin yer aldığı İnegöl, modern ve büyük bir şehir olmasının yanı sıra, Türkiye’deki birçok ilden daha büyüktür.  Nüfus bakımından 15 ilden, sigortalı sayısı bakımından 24 ilden, bildirge veren işyeri sayısı bakımından 28 ilden daha büyüktür. Sanayide İnegöl Mobilyası, kültürde İnegöl köftesi, turizmde Oylat Kaplıcaları marka olmuş bir ilçemizdir. Yüz yıldan fazla tecrübesiyle şehrin lokomotif sektörü olan mobilyacılıkta, yurt içi toptan satışları dışında 90’nın üzerinde ihracat gerçekleştirerek, Türkiye’nin Mobilya Başkenti olma yolunda önemli bir yol kat etmiştir. Bugün ülkemizin mobilya ihracatının yüzde 15’i İnegöl’den gerçekleşmektedir. İnegöl’ümüzde Sosyal Güvenlik Merkezi 1 Mart 2009 tarihinde faaliyete başlamıştır. Nüfusu 236 bin olan İnegöl ilçemizin nüfusunun yüzde 95,32’si sosyal güvenlik kapsamındadır. Sosyal Güvenlik Merkezimizde 63 bin 950 sigortalı ve 5 bin 337 işyerine 25 personelle hizmet vermekteyiz. Sanayi ve ihracatımıza büyük katkıları olan İnegöl’deki mevcut işyerlerinin yüzde 90’ı sosyal güvenlik teşviklerinden faydalanmaktadır. Yeni açılacak olan Sosyal Güvenlik Merkezimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 Bugüne kadar 485 adet Sosyal Güvenlik Merkezini vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı’da, “2000’li yılların başından beri Türkiye’de ekonomiden tarıma, ulaştırmadan eğitime, sanayiden turizme kadar aklımıza gelebilecek her alanda çok büyük gelişmeler kaydedilmiş ve ülkemiz dünyanın en büyük 17’nci büyük ekonomisi haline gelmiştir. Bu ilerleme sürecinde gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformu da, sosyo-ekonomik etkileri düşünüldüğünde, yapılan değişikliklerin belki en zor ve ülkemizin geleceği açısından en önemlilerinden bir tanesidir” diye konuştu.

 AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetlere değinen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “2002 yılından beri AK Parti hükümetleriyle beraber vatandaşlarımızın hizmet isteme anlayışı, devletin ve hükümetimizin hizmet etme anlayışında çok büyük değişiklikler meydana geldi. Bunun en başta mimarı eski Başbakanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Böyle bir tesisi İnegöl’ümüze kazandırmak, böyle modern bir tesise kavuşmaktan son derece mutluyum” şeklinde konuştu.

 

Vatandaş memnuniyetini esas alarak bugüne kadar çalıştıklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu zamana kadar AK Parti`ye verdikleri destekten dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Devletin görevinin hizmetleri vatandaşın ayağına götürmek olduğunu kaydetti.

 Açılış programı Bakan Çelik’le birlikte ilçe protokolünün kurdele kesimi ve İnegöl SGK hizmet binasını gezmeleriyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0