banner101

"Yaşamak Her Canlının Hakkıdır"

‘Dünya Hayvanları Koruma Haftası’ Bursa’da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım belediyeleri, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bursa Veteriner Hekimler Odası katkılarıyla ‘Dünya Hayvanları Koruma Haftası’ kutlandı. Tayyare Kültür Merkezi’ndeki panelde ‘Yaşamak her canlının hakkıdır’ mesajı verilerdek, hayvanlara karşı şefkatli olunması isnedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Çelikok, panele katılanlarla birlikte fotoğraf sergisini açtı. Çelikok, özellikle sahipsiz hayvanların korunması gerektiğine dikkati çekerek, Bursa’da derneğin çabasıyla gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.
Panelde ise Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin çalışmalarının yer aldığı sunumlar yapıldı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihal Gül Satar, ‘Sahipsiz Hayvanlar İçin Biz Ne Yapıyoruz?’ başlıklı sunumunda sahipsiz hayvanların durumunu ele aldı.Satar, hayvanları korumanın, çocuklara hayvan sevgisi aşılanmasıyla mümkün olacağını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0