“Yabancı Yatırımcıya Yer Bulamıyoruz“

Türkiye genelinde 2014 yılı Ocak-Kasım döneminde yabancı sermayeli 4 bin 433 firma kurulurken; OSB’lerinde yatırım için yer kalmayan Bursa’da bu rakam 19’da kaldı.

“Yabancı Yatırımcıya Yer Bulamıyoruz“
banner98
 Türkiye’de 2014 yılı Ocak - Kasım döneminde kurulan yabancı sermayeli firma sayısı 41 bin 383 olurken; Bursa gibi üretim, ticaret ve ihracatın merkezi bir kentte bu rakamın 19’da kalması; Orgazine Sanayi Bölgeleri’nde (OSB)’yeterli yatırım alanı olmamasına bağlandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, kentin yeni yatırım alanlarına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bursa’daki 13 organize sanayi bölgesi ile 8 ıslah OSB’nin bulunduğunu, ancak geniş çaplı yatırımlar için uygun bir alanın kalmadığını vurgulayan Burkay, “ Birçok yatırımcı Ar-Ge merkezleri ve teknolojisi ile birlikte Bursa’da yatırım planlıyor. Ancak bu yatırımcılara yer gösteremiyoruz” dedi. Burkay, Bursa’nın Türkiye’nin ilk OSB’sini kurduğunu ve atılan adımlarla Türkiye’nin sanayi başkenti unvanını taşıdığını hatırlatarak, “1960’lı, 70’li yıllarda atılan adımlar kentin 30-40 yılını kurtardı. Ancak şimdi yeni yatırım alanlarına ihtiyaç var” diye konuştu.

BURSA’NIN 100 YILINI KURTARACAK PROJE

Kentte yerel dinamiklerin şehrin geleceği için uyum içinde çalıştığını ifade eden İbrahim Burkay, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’nin liderliğinde yeni bir OSB kurma hazırlığındayız. Yüksek Teknoloji OSB’de lojistik merkezden serbest bölgelere, mükemmeliyet merkezlerinden teknoloji geliştirme bölgelerine, liman ve karayolundan demir yolu bağlantılarına kadar birçok imkân olacak. Çok yapılı bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca mevcut sanayi bölgelerinin dışında kalan sanayi kuruluşlarına da yeni OSB içerisinde yer vereceğiz. Böylece kentimizde çevre kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Yüksek Teknoloji OSB, Bursa’nın önümüzdeki 100 yılını garanti altına alacağımız çok önemli bir proje olacak.”
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0