VALİ’YE İZNİK ÇİNİSİ’NDE ÜZÜM SUNULDU

İznik’te bir dizi programlara katılmak üzere ilçeye giden Bursa Valisi İzzettin Küçük, İznik Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından karşılanan Vali Küçük daha sonra başkanlık makamında bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

VALİ’YE İZNİK ÇİNİSİ’NDE ÜZÜM SUNULDU
banner98

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın burada ilçede yetişen onlarca sebze ve meyve hakkında Vali Küçük’e bilgi verdi. Sargın “Bugün Bursa Valimizi belediyemiz ağırlıyoruz. Öncelikle kendilerine hoş geldiniz diyorum. İznik ilçemiz dünyada eşine az rastlanan bütünüyle açık hava müzesi olan bir ilçe. Bunun yanı sıra İlçemiz Türkiye’nin sebze ve meyve ambarı görevini görüyor. Özellikle Çinilere desen olmuş dünyaca ünlü üzümü, şeftalisi, siyah incisi zeytini, sebzeleri meyveleriyle böyle bir ilçenin dünyada başka bir benzeri olduğunu düşünmüyoruz. Bu hediyemizde İznik’in dünyaca ünlü iki değerini bir araya getirdik.Biri ülkemizin dünya üzerindeki tanıtım elçisi görevini gören İznik Çinimiz, bir diğeri de ilçemiz topraklarında asırlardır aynı tat ve lezzette yetişen üzümümüz.Böylesine iki önemli değerimizin bir arada olduğu hediyeyi sizlere takdim ediyoruz.Belediyemizi ve ilçemizi ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise açıklamasında “Bende bu güzel ürünleri yetiştirip dünyaya pazarlayan İznikli çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli ürünlerin yanı sıra bereketli kazançlar da diliyorum. Böylesine iki değerin bir arada olduğu hediye dolayısıyla Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Belediyesi ziyareti’nin yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Vali Küçük, “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünce üretimi yapılan 500 bin yavru yayın ve sazan balığının İznik Gölü'ne bırakılma etkinliğine katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0