Vali Karaloğlu Son İftari Kendi Elleriyle Dağıttı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ramazan ayının son iftarını Gürsu ilçesinde açtı. Vatandaşlara iftar yemeğini kendi elleriyle dağıtan Vali Karaloğlu, Gürsu çiftçisinin sorunlarını da dinledi.Gürsu Belediyesi'nin Zafer Meydanı'nda düzenlediği...

Vali Karaloğlu Son İftari Kendi Elleriyle Dağıttı
banner98
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Ramazan ayının son iftarını Gürsu ilçesinde açtı. Vatandaşlara iftar yemeğini kendi elleriyle dağıtan Vali Karaloğlu, Gürsu çiftçisinin sorunlarını da dinledi.
Gürsu Belediyesi'nin Zafer Meydanı'nda düzenlediği iftar organizasyonu binlerce kişiyi buluşturdu.
Ramazanı, iftar sofralarını vatandaşlarla bir araya gelmek için bir vesile kıldıklarını belirten Vali Karaloğlu: ” Otuz iftar boyunca zaman zaman kurumlarımızın kurmuş olduğu çadırlarla bir araya geldik, zaman zaman memleketlerini, yurtlarını helal rızık için terk etmiş, Bursa’da tarım işçisi olarak, mevsimlik işçi olarak çalışan kardeşlerimizle arazide buluştuk. Onlarla iftar sofrasını paylaştık. Zaman zaman şehit yakınlarımızla, gazilerimizle, kimsesiz çocuklarımızla iftar sofralarında buluştuk. Hamdolsun ülkemizde huzur hakim kardeşlik hakim, muhabbet hakim. Etrafımıza baktığımızda İslam coğrafyasında yaşananlara baktığımızda Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da yaşananlara baktığımızda bu birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, muhabbetimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. İşte bu mübarek günleri ramazanı, iftar sofralarını, bayramları vesile kılarak muhabbetimizi geliştirmemiz, kardeşliğimizi güçlendirmemiz lazım. İşte ne güzel, belediyemiz iftarı vesile kılarak Gürsu’da ihtiyaç sahibi olmuş olmamış çok ta önemli değil, önemli olan ekmeği, sevgiyi, dostluğu paylaşabilmek, bir sofrada, bir iftar sofrasında güzelliği paylaşabilmek. Bunu bize nasip ettiği için Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Bayramı bayram gibi kutlayamayacak kardeşlerimiz de var. Bakın Filistin’de son on, oniki gündür binin üzerinde kardeşimiz şehit oldu. İftar sofrasında, sahur sofrasında, sofra başında insanlar bombayla parçalandı. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallan onların da kutlayabilecekleri, huzur içerisinde kutlayabilecekleri bayramların yakın olmasını dileyelim" dedi.
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız da Vali Karaloğlu'na teşekkür ederek, "Vali Bey davetimizi reddetmedi. Ramazanın son iftarında sizinle beraberiz. Bayramın barış kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Vali Harput, iftar sonrası ürünleri doludan etkilenen Gürsulu çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0