banner101

Umuteli,İnegöl'deki Bin 500 Suriyeliye Yardım Eli Uzattı

İnegöl Belediyesi bünyesindeki Umuteli Sosyal Yardım Merkezi, ilçedeki yardıma muhtaç insanların yanı sıra İnegöl’e sığınan Suriyeli mültecilere de yardım eli uzattı.

Umuteli,İnegöl'deki Bin 500 Suriyeliye Yardım Eli Uzattı
 Umuteli, iki Türkmen aileye de gıdanın yardımda bulundu. 
Umuteli'nin yardımları ile alakalı açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İlçemize Suriye’den gelen mülteciler var. Onlara da gerekli yardımları yapıyoruz. Merkez olarak şu ana kadar 320 aileden oluşan, toplam bin 500 Suriyeliye gıda, giysi, eşya, malzeme yardımında bulunuldu. Geçtiğimiz günlerde İnegöl’e gelen ve Türkmen oldukları bildirilen 2 aileye de eşya ve gıda yardımında bulunduk” dedi.
Hayırsever desteğiyle ilçe genelindeki yardıma muhtaç insanlara yardımları ulaştırdıklarını aktaran Şahin, “370 ailemiz düzenli olarak her ay merkezimizden yardım alıyor. Yaşlı, kimsesiz, çocuğu askerde olan, yatalak olan, hiçbir geliri olmayan, yan geliri olup hastalıklarından dolayı gideri çok olan aileler, boşanmış olan bayanlara ve ailelere yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Ayrıca Ramazan ayında bin aileye erzak dağıtımı yaptık” şeklinde konuştu.
Kış döneminde yakacak yardımda da bulunduklarını bildiren Şahin, “Her sene olduğu gibi bu sene de, bin 200 aileye toplamda 600 ton ithal kömür dağıtımı yapacağız” ifadelerinde bulundu. Şahin, evlerinden çıkamayan hasta vatandaşlara ise sıcak aş dağıttıklarını sözlerine ekledi. 
Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0