banner102

Uludağ Üniversitesi'nde Endonezya Rüzgarı

Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları (TÜDAM) ve Endonezya Öğrenci Topluluğu (PPI-Bursa), “Endonezya ile Bir Gün” programı düzenledi.

Uludağ Üniversitesi'nde Endonezya Rüzgarı
 Mete Cengiz Kültür Merkezi’ndeki gecede konuşan UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, yabancı uyruklu öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi anladığını söyledi. Ulcay,. “Biz Endonezyalı öğrencilerimizi yabancı uyruklu öğrenci olarak değil, kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Kültürlerimiz birbirine çok yakın o yüzden kendinizi vatanınızdan uzakta hissetmeyin burası da sizin eviniz” ifadelerini kullandı.
Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi H. E. Wardana ise, Endonezya ve Türkiye arasındaki münasebetlerin eğitim, kültür, ticaret, yatırım ve turizm alanında olmak üzere birçok alanda güçlendiğini belirtti. Büyükelçi H. E. Wardana “Türkiye’de çeşitli üniversitelerde öğrenim gören önemli sayıda öğrenci bulunuyor. Onlar sadece kendi eğitim ve ideallerine ulaşmayı değil, aynı zamanda Türk kültürü ve değerlerini de öğrenmek istiyor” şeklinde konuştu.
Endonezya’nın nüfusu, dili, dini, yüzölçümü slayt gösterisiyle anlatılırken, Endonezya mutfağı ve kıyafetleri tanıtıldı. Gecede Endonezya Öğrenci Topluluğundan (PPI-Bursa) Muammar Rizki şiir okurken, Endonezya’ya ait meşhur saman dansı sunuldu.
Büyükelçi H. E. Wardana, ülkesindeki üniversiteler ile Uludağ Üniversitesi arasında eğitimde iş birliği yapma isteklerini dile getirdi. Büyükelçi Wardana, Uludağ Üniversitesi yönetimini ülkesine davet ederek gerekli inceleme ve görüşmeleri başlatma isteğini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Ulcay da, Endonezya halkına duydukları sempatiyi dile getirerek iş birliği için memnuniyet duyacaklarını belirtti.
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2016, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0