banner102

Ulucami'de Sergi Açıldı!

Bursa’da maneviyatın en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Ulu Cami içerisinde tezhip ve hat sergisi açıldı.

Ulucami'de Sergi Açıldı!
 

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nın öncülüğünde 40’tan fazla kursiyer Bursa Ulu Cami’den esinlenerek hat ve tezhip çalışmalarına imza attı. 100’ün üzerinde eserin 85’tanesinin görülebildiği serginin açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Göçgeç, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.


Bursa Valisi İzzettin Küçük sergiyi ziyaret etmeden önce yaptığı konuşmada, 40’tan fazla tezhip ve hat sanatı öğrencisinin 85 eserinin sergilendiğine dikkat çekti. 4 yıllık çalışma sonucu böyle güzel eserlerin sergilendiğini vurgulayan Küçük, "Buradaki izlediğimiz eserler Bursa Ulu Cami’nin duvarlarındaki hat ve tezhiplerden esinlenerek yapılmış. Ayrıca kendilerine özgü tasarımlarda görüyoruz" diye konuştu.


Sergiye öncülük eden Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, "Cumhurbaşkanlığı’nın Osmanlı el sanatlarının geliştirilmesi, ayakta tutulması ve desteklenmesi noktasında büyük teşvikleri oluyor. Biz de bundan hareketler 4 yıldan beri bu eserler üzerinde çalışılmasını destekledik. Bu serginin önemi Bursa Ulu Cami’deki işlemelerden esinlenerek yapılmış olmasıdır. 2 usta öğreticimiz 40’tan fazla kursiyerimizin 85 eseri burada sergileniyor" dedi.


Bursa Ulu Cami içindeki sergi pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 03:18

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0