TÜRSAB BAŞKAN ADAYI HASAN ERDEM'DEN AÇIKLAMA

BURSA – TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem Bursa’da 300 civarındaki turizm ve seyahat acentası meslektaşlarıyla bir araya geldi. Erdem, “Bizim mücadelemiz koltuk, makam ve mevki arayışı değil. 20 yıldır hakları verilmeyen, mağdur edilen, temsil edilmeyen bir kitlenin mensuplarıyız” dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) 2 Aralık’ta yapılması planlanan olağan genel kurulu öncesinde Bursa’da 300 civarındaki turizm ve seyahat acentasıyla bir araya gelen TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem, "Bizim mücadelemiz koltuk, makam ve mevki arayışı değil. 20 yıldır hakları verilmeyen, mağdur edilen, temsil edilmeyen bir kitlenin mensuplarıyız. Biz hepimiz birliğin birer üyesiyiz. 20 yıldır seçtiğimiz insanlar hükümet ve kamuoyu nezdinde bizim haklarımızı aramadı. Biz sahipsiz kaldık. Bir çok hakkımız elimizden alındı. Bizim bu çıkışımız ve mücadelemiz, elimizden alınan haklarımızın geri iadesi için. Aslında çok şeyde istemiyoruz" dedi.

TÜRSAB BAŞKAN ADAYI HASAN ERDEM'DEN AÇIKLAMA
banner98
 ALÇAK GÖNÜLLÜ SÖZLERİMİZ ÇARPITILIYOR

Hasan Erdem, muhalefette birleşme için ‘masadan kaçan olmam’ şeklindeki sözlerini çarpıtılarak zafiyet olarak tanımlayanlara “Bu bizim zayıflığımızı değil. Tevazumuzu ve alçak gönülüllüğümüzü gösterir. Bizim hedefimiz koltuk , makam sevdası değildir. Hedefimiz acizlik içinde çırpınan acentelere hizmet veremeyen Türsab’ın yerine güçlü bir Türsab oluşmasını sağlamak için değişimi sağlamaktır. Güçlü Türsab’ın birlik ve beraberlik ile istenilen düzeye gelebileceğini söylüyoruz”dedi.

MEHMET AKKUŞ’TAN DESTEK
Bursa Çelik Palas Oteli’ndeki toplantıya katılan TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, “Bursa tek yürek olarak hareket ederek Türsab’ın güçlü ve değişim yaşamasına inanıyoruz. Güçlü Türsab ile yönetilen Türsab’ın başarılı olacağına inanıyorum. BYK yönetimi olarak güçlüden yana olacağımızı belirtiyorum” diyerek Hasan Erdem’e destek verdiklerini söyledi. Mehmet Akkuş, seçimler yaklaşınca adayların Bursa’nın gücünü anlamaya bayladıklarını belirterek, “Biz adaylara kucak açıp misafirperverlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz. Ancak Bursa acenteleri olarak tek yürek, tek vücut ve dimdik ayakta durarak Türsab genel merkezinde yönetimde olmalıyız. Ancak o zaman bölge olarak güçlenip istediğimizi elde etme şansımız olur. Hasan Erdem’i Bursa’dan örnek bir başkan adayı olarak çıktığı için kutluyorum. Bu yürek ve cesaret meselesidir. Hasan Erdem Bursa’nın gücü olarak yönetime girecektir” şeklinde konuştu.

ARTIK YETER SÖZ ACENTELERIN
Toplantıda projelerini anlatan ve daha sonra katılanların önerilerini dinleyen Hasan Erdem, “Bizim amacımız koltuk sevdası ve makam arayışı değil” diyerek şöyle konuştu: ” Seçimi bıraktık geçim derdi içindeyiz. Seçim yaklaşırken çok büyük, milyonlarca paralar kazanılıyor gibi acenteler açılıyor. Son iki yılda 2138 acente açıldı. Toplanan para 500 milyon lira eder. Bu para nereye kullanıldı, hiçbirimiz bilmiyoruz. Sırtımızdan geçinmelerini engelleyeceğiz. Artık yeter söz acentelerin diyeceğiz. Türsab asli görevini yapmaz oldu. Sultanahmet Meydanı’nı temizlemek Türsab’ın işi değil. Asıl yapılması gereken acentelerin haklarını korumaktır.

HAC UMREDE ADELETSİZLİK GÜNAHTIR
Türsab hac ve umre kontenjanınında kayırmalarla yıllardır adaletsizlik yapıyor. Hac umrenin adaletsizliği günahtır. Kutsal topraklar üzerinden kul hakkı yiyorlar. Türsab görevini doğru yaparsa Diyanet turizm işini Türsab’a verir. Ancak Diyanet anketinde Türsab’ın hizmeti yüzde 40 oranında kalitesiz çıktı. Diyanetin hizmeti yüzde 60 memnuniyet olarak belirlendi. Türsab’ın kaliteli hizmetini yüzde 100’e çıkararak turizmi yapması, Diyenet’in ise dini görevleri üstlenmesi gerekir. Ancak hac umrede 3 kişi görevlendiren şimdiki yönetimi bunu başaramaz.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0