banner101

TKM’de sezon ‘Troyalı Kadınlar’ ile açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Troyalı Kadınlar’ adlı yeni oyunu, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan prömiyerle sanatseverlerle buluştu. BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ‘Troyalı Kadınlar’ adlı yeni oyunu, Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) yapılan prömiyerle sanatseverlerle buluştu.

TKM’de sezon ‘Troyalı Kadınlar’ ile açıldı
 Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2017 – 2018 sanat sezonuna, ‘Troyalı Kadınlar’ adlı yeni oyunuyla “Merhaba” dedi. Oyun öncesinde Tayyare Kültür Merkezi’ne gelen sanatseverler, keyifli bir müzik ziyafeti ile karşılandı. Sanatseverler, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinin eserlerinden oluşan karma sergiyi de ziyaret etme şansı buldu.

Altuğ Gördü yönetti
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenen ‘Troyalı Kadınlar’, ilk gösteriminde sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Jean Paul Sartre’ın kaleme aldığı ‘Troyalı Kadınlar’ adlı oyun, usta sanatçı Altuğ Görgü’nün yönetmenliğinde, Şehir Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelendi. Şiirlerde Füruğ Farahzad imzası taşıyan oyun, dekorundan ışıklarına, kostümlerinden danslarına kadar tüm detaylarıyla izleyicilere görsel bir şölen yaşattı.
Tek perdede sahnelenen oyunda Müge Açıkdüşünenler, Burcu Sarıgül, Tuba Bayram Böbek, Didem Akın Açık, Işıl Keskin Peynirci, Yüksel Hakverdi, Deniz Gürsucu, Aykan Yılmaz, Fırat Üste, Murat Erten, Serdar Soyer, Mehmet Ali Açıl, Faruk Oğur, Kutlay Akbal ve Kerim Çağrı Zora rol aldı. Oyuncuların yüksek sahne performansı Bursalı sanatseverlerden büyük alkış aldı. Troya’daki savaşın ardından kadınların yaşadığı tüm zorlukları dramatik yorumla sahneleyen oyun, sanatseverlere ‘kadın’ ve ‘insan’ kimliklerini sorgulattı.

Yeni heyecan
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas, Tayyare Kültür Merkezi’nin yeni sezonda birbirinden güzel oyunlara, sergilere, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacağını ifade etti. Oyunun finalinde, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır, Yönetmen Altuğ Görgü ile oyuncular adına Müge Açıkdüşünenler’e çiçek verdi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Ertan Akman ise Şehir Tiyatrosu olarak her zaman yoğun emekle çalıştıklarını ve ‘Troyalı Kadınlar’ı yepyeni bir heyecanla Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelediklerini sözlerine ekledi. Oyun, 19-26 Ekim Perşembe ve 27 Ekim Cuma günleri saat 20.00’da, 28 Ekim Cumartesi günü ise saat 14.00’da TKM’de sahnelenecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0