Tirilye Geleceğini Konuşuyor

Mudanya’nın gelecek vizyonuna bilimin ışığında, halkla birlikte karar veren Mudanya Belediyesi, Tirilye’nin gelecekteki yapılaşmasını yeniden ele alan imar planı çalışması kapsamında, “Tirilye Geleceğini Konuşuyor” çalıştayı düzenliyor. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Tirilye’nin geleceğini düşünen tüm hemşerilerimi 15 Nisan’da çalıştayımıza bekliyoruz” dedi.

Tirilye Geleceğini Konuşuyor
banner98
 Mudanya’nın geleceğini şekillendirecek projeleri “Proje Demokrasisi” ile hayata geçiren Mudanya Belediyesi, yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Mudanya Belediyesi daha önce Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Taş Mektep Restorasyon Projesi, Kumyaka, Göynüklü ve Altıntaş mahalle planları, Hal Kahveleri Projesi’nin yanı sıra pek çok çalışmayı ortak akla dayalı yönetim anlayışı gereği halkın onayına sunmuştu.


Mudanya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan yerleşimlerinden biri olan Tirilye’de devam eden 1/ bin Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı Çalışması kapsamında izlenecek yol haritası, 15 Nisan Tirilye Çalıştayı ile mahalle sakinlerinin onayına sunulacak. Tirilye’nin gelecekteki yapılaşmasını, imar kararlarını, koruma kararlarını yeniden ele alıp daha güzel bir Tirilye için çalıştıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İmar planının ilk aşaması bitti. Tirilye ile ilgili veriler toplandı. Bunun için de binaların sayıları, yıkılmış olan binalar, mevcut binaların durumları, kullanım şekilleri toplanıp haritalandı.


Gelecekte nasıl bir Tirilye görmek istiyorsak kararlarını vermeye başlayacağız. Bazı öneri projeler de ortaya çıktı. Bütün Tirilyelilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşarak Tirilye İmar Planı’nın kararlarını beraber vermeye başlayacağımız bir çalıştay yapıyoruz.  15 Nisan’da imar çalışmasını yürüten firma sunum yapacak. Onun üzerinden önerileri de alacağız. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve ÇEKÜL vakfıyla da plan kapsamında ortak çalışma yapılacak. Tirilye’nin anıtsal yapıları, otopark sorunu, yürüyüş güzergahları gibi daha önce hiç yapılmamış öneriler de paylaşılacak. Tirilye’nin geleceğini düşünen tüm hemşerilerimi 15 Nisan’da çalıştayımıza bekliyoruz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0