TİKA Macar Dostluk Grubu Yıldırım'da

Macar heyeti ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yüzyıllardır süren ortak tarihi ve kültürel bağımız bulunan Macaristan ile dostluğumuzu pekiştiriyoruz” dedi.

TİKA Macar Dostluk Grubu Yıldırım'da
banner98
 Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yunus Emre Dostluk Grubu Heyeti’nden Csenge Marot, Bernadett Gombasi, Andrea Horvath ve Bernath Georgina ile Türk-Macar Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Barışçıl’ı makamında ağırladı. Heyete eşlik eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak’ın bulunduğu ziyarette konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Osmanlı İmparatorluğu’nun çatısı altında yüzyıllarca beraber yaşadığımız Tuna Nehri’nin iki yakasından Budapeşte’den gelen misafirlerimizi ağırlamaktan mutluyuz. Geçmişten gelen ortak mirasımızla yarınları inşa ederken kardeşlik ve dostluğu sürdürecek çalışmalara hep birlikte devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yıldırım’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Macar konuklar, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Başkan Edebali’ye Hun İmparatoru Atilla’nın hayatını anlatan bir kitap hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0