banner101

TGD’den Baysal’a sert yanıt

Bir kere de iğneyi kendine batır!

TGD’den Baysal’a sert yanıt
Bursa Vali'liği ve Basın Yayın Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Van Gezisi’nin ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal’ın yaptığı açıklamalara Tarafsız Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi İnce’den sert yanıt geldi.

ÇGD Başkanı Yüksel Baysal’ın her fırsatta basın sektöründe çalışanları ‘Gerçek’ ve ‘Çakma’ diye bölmeye çalıştığını belirten TGD Başkanı Necmi İnce, “Basın Yayın ve Erformasyon İl Müdürlüğü tarafından Van’a gerçekleştirilen gezi programı sırasında, gezi ile ilgili görüşlerini önce köşe yazısı, ardından ise ÇGD’nin açıklaması gibi kamuoyu ile paylaşan Baysal’ın, ‘Ben nasıl olur da çağrılmam’ zihniyeti ile kaleme aldığı yazıyı TGD olarak kınıyoruz. Baysal; telefoncu, emlakçı, bilmem neci gibi tabirlerle geziye katılan arkadaşlarımız başta olmak üzere, bu sektörden ekmeğini kazanan birçok isime sürekli saldırmasının ne kendisine ne de mesleğe hiçbir şey kazandırmayacağını hatırlatmak isteriz.

ÇGD’nin bünyesinde en fazla aktif gazeteciyi bünyesinde barındığı ile övünen Baysal’ın, üyelerinin işveren tarafından işlerine son verildiğinde, hakları yendiğinde, mesai ücretlerini ve hatta maaşlarını alamadığında da aynı performansı göstermesini diliyoruz. Bursa’nın önde gelen gazetelerinde gazeteciler bozuk para gibi harcanıp kapı önüne koyulurken sesi çıkmayan Baysal’ın, gazetecileri çakma ve gerçek diye ayırma hakkı olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

AÇIKLAMA KARŞILIK BULMADI

Baysal’ın gezi ile ilgili açıklamasının kendi yakın çevresinde bile karşılık görmediğini, bu durumun ise trajikomik olduğunu belirten İnce, “Sadece köşe yazdığı Lodoshaber ve Yenieksen internet sitelerinin yer verdiği açıklama; nasıl olurda ÇGD yönetiminde bulunan isimlerin kurumlarında haber olarak, çok yakın çevresindeki yazarların köşelerinde yer bulamaz? Peki bu yaşananların ardından dernekten istifaların yaşanmasını nasıl karşılayacak? Demek ki ÇGD’de yolunda gitmeyen bir şeyler var. Sayın Baysal’a tavsiyemiz; iğneyi kendisine batırmasıdır.
Ayrıca Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)'nin  bu bildiriye başta Bursa Gazeteciler Cemiyeti(BGC) ve Anadolu Spor Gazeteciler Derneği'ninde bu bildiriye imza atmaması  bu açıklamanın ne kadar itibarsız bir  açıklama olduğunu''ifade etmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0