“Tek Hesabımız Bölge Halkının Mutluluğu“

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, coğrafi açıdan çok stratejik noktada olan Balkanlar üzerinde her ülkenin farklı hesapları olduğunu belirterek, “Bizim tek hesabımız var, o da bölge halkının mutluluğu” dedi.

“Tek Hesabımız Bölge Halkının Mutluluğu“
banner98
 Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Balkanlar’a yaptığı çalışmalar dolayısıyla Başkan Altepe’nin “Balkanlar’ın fatihi” olduğunu söyledi. 
Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa’da faaliyet gösteren göçmen derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, grup olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dobruca Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile göçmen derneklerinin temsilcileri katıldı.
Öztürk, kendisinin de 3 yaşında ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan göç etmek zorunda kaldığını belirtti. Konya Karaman’dan 1400’lü yıllarda hem fethedilen sınırları korumak hem de iman, kültür ve medeniyeti yeni insanlara tanıtmak maksadıyla Balkanlar’a giden aileler olduklarını hatırlatan Öztürk, Osmanlı’yı kendi yayılmacı politikaları önünde engel olarak gören egemen güçlerin baskıları sonucu, Osmanlı - Rus harbi, Balkan savaşları ve son olarak komünist rejim sebebiyle bu toprakları terk etmek zorunda bırakıldıklarını belirtti. Ecdat yadigarı Balkanlar’ın partiler üstü bir devlet meselesi olduğunu ifade eden Öztürk, son yıllarda gerek Dostluk Grubu ve TİKA, gerekse belediyeler olarak Bulgaristan başta olmak üzere Balkanlar’da önemli çalışmaların hayata geçirildiğini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin “Balkanların fatihi” olduğunu söyleyen Öztürk, “Tarihi eserlerin onarılmasından inanç, kültür ve dilin korunmasına kadar her alanda önemli çalışmalar hayata geçiriliyor. Unutulmamalıdır ki Türkiye onlarla güçlü olacak, onlarda Türkiye’nin gücüyle bulundukları topraklarla huzur içinde yaşayacak. Ben bölgeye yapılan yatırımlar sebebiyle Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Bursa’dan yola çıkan I. Murat’ın bugünkü Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’ya kadar giderek, Balkanlar’a mührünü vurduğunu, Türkiye’nin o coğrafya ile ilgisinin hiçbir zaman kesilmediğini vurguladı. Son yüzyılda çeşitli sebeplerle araya bir soğukluk girdiğini dile getiren Başkan Altepe, “Ben Osmangazi Belediye Başkanı seçildiğimde Balkanlardan mektuplar yağmaya başladı. ‘Bursa’da bir Balkan göçmeni başkan seçilmiş’ deyip, bizden talepte bulunmaya başladılar. Biz de o dönem Balkanlar’a sefere çıktık. Gördük ki orada insanlar, bütün baskılara rağmen kültürlerinden, inançlarından taviz vermemiş. Türkiye’den devlet yetkilileri daha öncede o bölgelere gidip, çeşitli sözler vermiş, ancak hiçbiri yerine getirilmemiş. Bizden istediklerini “yaparız” dediğimizde inanmadılar, sözleşme imzalamak istediler. Ama gördüler ki sadece onların istedikleri değil, çok daha fazlası şimdi oralarda hayata geçiriliyor. Balkanlar stratejik açıdan çok önemli bir noktada. Birçok ülkenin Balkanlar üzerinde hesapları var. Ancak bizim tek hesabımız var o da bölge halkının mutluluğu” diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, hakim insan haklarını kendi işine geldiği gibi algıladıklarını belirterek, tarihten bugüne Türk’ün gittiği yere huzur ve barış götürdüğünün altını çizdi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0