TEB KOBİ Akademi ‘Endüstri 4.0 Buluşması'

Türk Ekonomi Bankası (TEB), KOBİ’lerin küresel anlamda rekabet edebilmeleri ve ‘Endüstri 4.0’ sürecine adapte olabilmeleri amacıyla düzenlediği ‘TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları’nı üretimin kalbinin attığı sanayi bölgelerindeki KOBİ’lere sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda 10 Mayıs Perşembe günü Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen etkinlikte Endüstri 4.0’ın sanayi ve üretim sektörüne etkileri anlatıldı.

TEB KOBİ Akademi ‘Endüstri 4.0 Buluşması'
banner98
 KOBİ’lerin ‘Danışman Banka’sı Türk Ekonomi Bankası (TEB), 12 yıldan bu yana KOBİ’lerin gelişimine destek vermek amacıyla hayata geçirdiği çalışmalarına küresel anlamda rekabet edebilmeleri ve ‘Endüstri 4.0’ kavramına adapte olabilmeleri amacıyla düzenlediği Endüstri 4.0 Buluşmaları ile devam ediyor. Geçen yıl TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 Buluşmaları’nı üretimin kalbinin attığı sanayi bölgelerine taşıyan TEB, bu kapsamda yeni etkinliğini 10 Mayıs Perşembe günü Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdi.

İl il dolaşarak, Organize Sanayi Bölgelerindeki KOBİ’lere sanayideki yeni nesil üretimin ihtiyaçları, standartları ve dünyadaki örnekleri hakkında bilgi veren TEB KOBİ Akademi Endüstri 4.0 buluşmaları kapsamında Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Bursalı KOBİ’lere Endüstri 4.0 sürecinin detayları ve dönüşüm sürecinde yapılması gerekenler anlatıldı.

Buluşmanın odağında ‘dijitalleşme’

TEB Marmara Bölgesi Direktörü Halil Vurarak’ın ev sahipliğini yaptığı buluşmada, Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Mehmet Sanlı ve Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Yöneticisi Derya İren de Bursalı KOBİ’lere Endüstri 4.0 kavramı ile ilgili bilgiler verdi.

Derya İren: “Temel felsefe yaşam boyu öğrenme olmalı”

Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Yöneticisi Derya İrenkonuşmasında şunları söyledi: “Şirketler mevcut ürün ve hizmetlerine dijital özellikler ekleyerek farklılaşıyor. Endüstri 4.0 ile artık ürünün önce sanal ortamda dijital ikizini yaratabiliyoruz. Bu bizlere özellikle otomotiv sektöründe yüzde 30 daha kısa sürede ürün geliştirme imkanı sağlıyor”. İnovasyon çağında gerekli olanın deneysel zihniyet olduğunu ifade eden İren, şirketlerin ve çalışanların temel felsefesinin yaşam boyu öğrenme olması gerektiğinin altını çizdi.


Mehmet Sanlı: “Endüstri 4.0’a 10 milyar TL yatırımla 50 milyar TL verimlilik elde edilmesi mümkün”

KOBİ’lerin büyüme serüvenlerinde artık teknolojik büyümenin de devreye girdiğine değinen Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Uzmanı Mehmet Sanlı ise teknolojiyle iç içe olan genç nesli istihdam etmenin işletmeler için daha faydalı olduğunu vurguladı. Sanlı, “Endüstri 4.0 dönüşümünde Türkiye’nin önündeki kısıtlar; teknolojik seviye, işletme ölçekleri, entegrasyon, yatırımın geri dönüşü, tedarikçi seviyeleri, ekosistem ve iş gücü yapısı olarak ön plana çıkıyor. KOBİ’lerimizin öncelikle verimliliğe odaklanması gerekiyor. Endüstri 4.0 için yıllık 10 milyar liralık teknoloji yatırımı yapılması durumunda 50 milyar TL verimlilik elde ediliyor. Bu sebeple KOBİ’lerimizin verim, esneklik, hız ve kalite artışını hedeflemeleri gerekiyor. Bilgi artışının yaygınlaşması, iş süreçlerini dijitalleşmesi, katma değere dayalı ürünlere odaklanılması, kaliteli çalışanlar edinilmesi çok önemli. Veri güvenliği günümüzde sürekli daha büyük bir önem kazanıyor. Artık veri güvenliğini dikkate alarak yatırımların planlanması gerekiyor” diye konuştu.

TİM-TEB Girişim Evi girişimcilerinden Bursalı KOBİ’lere dijitalleşmenin ipuçları

Etkinlik kapsamında, imalat sektörü için makineler arası iletişim çözümlerinden üretim süreçlerinin dijitalleşmesine kadar farklı alanlarda hizmet veren girişimciler de Bursalı KOBİ’lere dijitalleşme süreçlerine destek olacak teknoloji çözümlerini anlattı. TİM-TEB Girişim Evi girişimcilerinden Tarsus Technologies Inc.‘Endüstri 4.0 Dönüşümü İçin Sensör Entegrasyon, Veri Yönetimi ve Analitiği Platformu’, İletişim Yazılım ‘Akıllı Fabrika Çözümleri’, BİTEG Bilişim Teknoloji Grubu ise ‘Endüstri 4.0 ve Üretim Yönetim Sistemleri’ sunumlarıyla KOBİ’lerin ihtiyaçlarına ve dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlamaya yönelik geliştirdikleri ürünlerini tanıttı.


TEB, yaptığı iş birlikleriyle girişimcilik ekosisteminin gelişimini destekliyor

TEB, şimdiye kadar Nilüfer Belediyesi başta olmak üzere, Uludağ Üniversitesi'nden ihracatçı birliklerine kadar üniversite sanayi iş birliğine destek olacak şekilde, Bursa’da girişimcilik ekosisteminin gelişmesi adına pek çok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptı. Ayrıca TEB’in TİM iş birliğiyle hayata geçirdiği ve Anadolu'nun dört bir yanında faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evleri ihracat potansiyeli olan, katma değerli projelere sahip girişimcilere özel destekler sunmayı sürdürüyor. Bursa TİM-TEB Girişim Evi de, eğitim, mentorluk ve danışmanlık programlarıyla Bursa ve çevresinde desteklediği girişimcilerle bölge ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunuyor.


Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0