Tavacı Recep Usta 5 Davanın 3'ünden Beraat Etti

Bursa kamuoyunda sürekli gündeme gelen Tavacı Recep Usta’nın bütün hisseleri Alpiş Grup’a geçti. Alpiş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, “Eğer Bursa’ya zararı varsa, yemin ediyorum, 24 saat geçmeden burayı kapatıp yerle bir ederim” dedi.

Tavacı Recep Usta 5 Davanın 3'ünden Beraat Etti
banner98
 Alpiş Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, düzenlediği basın toplantısında, Tavacı Recep Usta’nın bütün hisselerini Alpiş Grup’un aldığını belirterek, “Bursa’nın gelişim sektörleri konusunda bir süredir fizibilite çalışmaları yapıyorduk. Bu kapsamda daha önce ortak yapı olan Türkiye’nin birçok yerinde şubeleri bulunan Tavacı Recep Usta’yı Bursa ile buluşturduk. Farklı sektörlerde büyüme kararımıza istinaden Tavacı Recep Usta Restaurant ve İpek Koza Balo Salonu’nu bünyesinde bulunduran Üçkaşık şirketinde diğer ortakların hisselerini alarak bu şirketin tamamını Alpiş ailesine kattık” dedi.
Tavacı Recep Usta’nın yerinin Nilüfer Belediyesi’ne ait olduğunu ve kendilerini kiracı olduğunu vurgulayan Karaalp, “Yap-işlet-devret modeliyle biz burayı satın aldık. O günkü şartlarda böyle düşünüldü. Bugün olsa yapmam. Böyle bir yatırımı yaptıktan sonra arsayı almak hiçbir şey değil. 7 ay sonra yeşil alana bina yapıldı diye kamuoyuna yansıdı. 7,5 milyonluk yatırım yapılan bir alanın peşkeşi nasıl olur, kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

“İKİ BELEDİYE ARASINDAKİ MESELEDE MAĞDUR OLDUK”

Bu meselenin aslında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi arasında olduğunu ifade eden Karaalp, “Ben AK Parti üyesiyim. Bu arazinin CHP’li belediyenin sınırlarında olması, diğer belediyenin AK Partili belediye olması, meselenin hallini zorlaştırdı. Arada ezilen, mağdur olan biz olduk. Büyükşehir Belediyesi hak etmediğimiz halde bize ceza yazdı. Aslında biz mal sahibi değiliz. Birinci derecede sorumlu olan Nilüfer Belediyesi’dir” ifadelerini kullandı.

“BURSA’YA ZARARI VARSA BEN BURAYI YIKARIM”

Tavacı Recep Usta ile ilgili toplam 5 davanın açıldığını kaydeden Karaalp, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Açılan toplam 5 davanın üçünden beraat ettik. 2 dava sürüyor. 7,5 milyon yatırım yapmışız. Deselerdi 7,5 milyonu çöpe atın, vallahi girmezdik. 3 yıldır burası daha 1 lira kar etmemiş. Eğer Bursa’ya faydası olacaksa, buranın Bursa’ya zararı varsa, yemin ediyorum, 24 saat geçmeden ben burayı kapatır, yerle bir ederim”.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0