SURİYELİ MİNİK REVAN KALBİ SELİM’İ HAREKETE GEÇİRDİ

SURİYELİ MİNİK REVAN KALBİ SELİM’İ HAREKETE GEÇİRDİ
banner98

Suriye’deki iç savaştan ülkemize sığınan Suriyelilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı “hane ziyaretleri” kapsamında, Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Bursa Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bursa’daki Suriyeli aileleri ziyaret ediyor.

Bu kapsamda, Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ile Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları; Satar, Rişşo ve Khashan ailelerini ziyaret etti. Süriyeli ailelere destek olmak ve ihtiyaçlarının belirlenmesini amaçlayan ziyarette, duygusal anlar da yaşandı. Satar ailesinin 10 yaşındaki kızı Revan Çubukçu’nun ziyaret heyetinden bulunduğu talep, Suriye’de yaşanan dramın yürek burkan fotoğrafını ortaya koymasının yanında, sarsıcı bir gerçeği de olanca çarpıcığıyla gözler önüne serdi.

İç savaşta anne ve babasını kaybeden minik Revan, babaannesiyle birlikte 10 kişiyle paylaştıkları mütevazı bir evde yaşıyor. Sol bacağını, Suriye’de bırakan Revan, akranları gibi gezip, oynayamıyor. Yürüyemiyor, koşamıyor. “Annemi, babamı, hatırlamak dahi istemediğim o korkunç patlamada kaybettim. Evimizi enkaz yığınına çeviren patlama, beni yetim bıraktı. Sol bacağımı ise bedenimden kopardı. Şimdi bu yarım halimle, hayata tutunmaya gayret ediyorum. En büyük hayalim, akranlarım gibi gezip oynayabilmek. Yürüyebilmek, koşabilmek” sözleriyle yürekleri burkan minik Revan, Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni harekete geçirdi. Hayırsever vatandaşlara anlamlı çağrı Revan’ın durumunun Suriye’de yaşanan vahşeti belgelediğini belirten Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, hayırsever vatandaşlara Revan’a yardım çağrısında bulundu

Protez bacak temini için girişim başlattıklarını vurgulayan İpekçioğulları, minik Revan’ın yardım çığlığına duyarlı hayırsever Bursalıları kendileriyle irtibata geçmeye davet etti. Sosyal ve ekonomik destek Bursa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ise minik Revan için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak sosyal ve ekonomik destek sağladıklarını belirterek, minik kızın okula devamını da yakından takip ettiklerini vurguladı. Kalbi Selim Derneği ile birlikte Suriyeli aileleri ziyarete devam edeceklerini ifade eden Öneş, sorunların çözümü ve ihtiyaçların belirlenmesinde gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2019, 10:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayrettin ugur
Hayrettin ugur - 5 yıl Önce

ALLAH C c bizi KARDEŞ yapmıştır...

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0