Sultanlar kupayı kaybetti

CEV Challenge Kupası’nı daha önce iki kez müzesine götüren Bursa Büyükşehir Belediyespor bayan voleybol takımı, final etabı ilk karşılaşmasında 3-2 ile geçtiği maçın rövanşında Olympiakos SFP takımına evinde 3-1 mağlup olarak kupayı rakibine kaptırdı.

Sultanlar kupayı kaybetti
banner98
 CEV Challenge Kupası’nı daha önce iki kez müzesine götüren Bursa Büyükşehir Belediyespor bayan voleybol takımı, final etabı ilk karşılaşmasında 3-2 ile geçtiği maçın rövanşında Olympiakos SFP takımına evinde 3-1 mağlup olarak kupayı rakibine kaptırdı.

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmaya; Büyükşehir Belediyespor, taraftarının da yoğun desteğini alarak üst üste bulduğu sayılarla başladı. İlk teknik molaya 8-4 önde giren yeşil-beyazlılar, setin ikinci teknik molasını da 16-10 önde tamamladı. Teknik molanın ardından file üstünlüğü Olympiakos takımına geçti. Büyükşehir Belediyespor’un arka alandaki boşluklarını kenarlardan bulduğu hücumlarla iyi değerlendiren Yunanistan temsilcisi, farkı 2 sayıya kadar indirdi(22-20). Pasör Nilay’ın çıkardığı toplarda bu kez Emiliya Dimitrova ve Fatma ile hata yapmayınca, seti 25-23 önde tamamlayarak 1-0 öne geçti.

Hücum etkinliğini ikinci ve üçüncü sette sürdüremeyen Büyükşehir Belediyespor, ikinci seti 20-25, üçüncü seti de 18-25 geride tamamlayınca; rakip Olympiakos setlerde 2-1 öne geçti.

Maçın son setinde ilk teknik molaya 8-7 önde giren yeşil-beyazlılar, farkı 3 sayıya kadar çıkarsa da rakibin savunmasını geçemedi. Yeşil beyazlılar, bu seti de 16-25 geride tamamlayarak salondan 3-1 mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından CEV Challenge Kupası’nı rakip Olympiakos’a kaptıran Büyükşehir Belediyespor, ikincilikle yetindi.

CEV Challenge Kupası’nın şampiyonu Olympiakos, kupayı CEV Asbaşkanı Özkan Mutlugil’in elinden aldı. Yunanistan temsilcisine şampiyonluk  madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ takdim etti. Turnuvanın ikincisi Büyükşehir Belediyespor ise ikincilik madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın elinden aldı. Maçın MVP ödülü, Olympiakos’tan Styliani Christodoulou’ye verildi.

Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Avrupa ikinciliğinin de büyük bir başarı olduğunu söyledi. Üçüncü kez kupaya uzanmak istediklerini fakat bunun gerçekleşmediğini kaydeden Başkan Aktaş, “İlk maçı 3-2 kazanmış olmamıza, buradaki ilk seti de almamıza rağmen maalesef maçı verdik” dedi. Konuşmasında coşkulu seyirciye teşekkür eden Başkan Aktaş, “Kazanmamak için hiçbir neden yoktu fakat sporda, özellikle de voleybolda kırılma noktaları var. 3 sayı farkla önde olmamıza rağmen dördüncü sette maalesef birkaç hata nedeniyle takımın morali bozuldu ve 9 sayı gibi ciddi farkla kaybettik. Ben yine de kızlarımızı kutluyorum. Elde edilen sonucun bir başarı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0