Sultanlar Finali Yarıladı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR KULÜBÜ BAYAN VOLEYBOL TAKIMI CEV CHALLENGE KUPASI YARI FİNALİNDE DEPLASMANDA ALMAN TAKIMI SSC PALMBERG SCHWERİN’İ 3-1 GEÇEREK RÖVANŞ ÖNCESİ AVANTAJ SAĞLADI.

Sultanlar Finali Yarıladı
banner98
 Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Voleybol takımı CEV Challenge Kupası yarı finalinde deplasmanda Alman takımı SSC Palmberg Schwerin’i 3-1 geçerek rövanş öncesi avantaj sağladı.

Palmberg Arena’da oynanan karşılaşmada ardı ardına bulduğu sayılarla 3-0 öne geçmeyi başaran yeşil-beyazlılar ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Rakibin bunaltıcı hücumları sonucunda zaman zaman defans hataları yapsa da ikinci teknik molaya da 16-15 önde girmeyi başaran Bursa temsilcisi ilk seti 25-22 önde tamamladı.

Maçın ikinci setinde hücum şansını iyi değerlendiremeyen yeşil-beyazlılar geriye düşse de rakibin file önündeki hatalarını iyi değerlendirerek üst üste 4 sayı buldu ve ikinci setin de ilk teknik molasına 8-6 ile önde giren taraf oldu. Teknik molanın ardından iki takımın da üstünlük kurma çabasında yeşil-beyazlılar ikinci setin ikinci teknik molasına 16-15 ile önde girmeyi bildi. Büyükşehir’in Macar smaçörü Dora ile köşelerden etkili hücumlarla rakibine şans tanımayan Bursa temsilcisi, servislerde başarı gösterememesi ve başarılı smaçör Fatma Yıldırım’ın da sakatlık yaşaması ile skor 24-24’e geldi. Toplam beş kez uzayan bu sette Büyükşehir Belediyespor Kulübü tecrübesini ortaya koyarak bu seti de 30-28 almayı bildi ve skoru 2-0’a getirdi.

Fatma’nın yokluğunda Nikalina ile maçın üçüncü setine başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Joychina ve Dora’nın elinde sayılar bularak bu seti de önde geçmenin planlarını yapsa da rakip Palmberg Schwerin sert hücumlarla temsilcimizin gardını düşürerek bu setin kazananı oldu ve durumu setlerde 2-1’e getirdi.
Dördüncü seti önde tamamlayarak Bursa’ya avantajla dönmek isteyen yeşil-beyazlılar rakibinin setlerde durum eşitlemesine izin vermedi ve bu seti 25-20 geçerek Palmberg Arena’da 3-1’lik skorla galip ayrılan taraf oldu.
Maç sonunda büyük sevinç yaşayan Bursa temsilcisi, tribünleri dolduran üç bin civarında Alman seyirciden de büyük alkış alırken 2 Nisan Pazar günü oynanacak rövanş maçında finale yükselmek adına büyük avantaj sağladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0