Su kuşlarının sayımı yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü, Uluslararası Su Kuşu Sayımları'nın (International Waterbird Census-IWC) bir parçası olarak Bursa Uluabat Gölü, Kocaçay Deltası ve İznik Gölü sulak alanlarında su kuşlarının sayımını gerçekleştirildi.

Su kuşlarının sayımı yapıldı
banner98
 Bursa’nın sulak alanlarında 2016 yılı Kış Ortası Su Kuşu Sayımları (KOSKS) gerçekleştirildi. 1967 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen küresel bir organizasyon olan Uluslararası Su Kuşu Sayımları’nın (International Waterbird Census - IWC) bir parçası olarak Türkiye’de de gerçekleştirilmektedir. Sayımlar, her yıl su kuşlarının mevsimsel göç hareketlerinin en az olduğu ve sulak alanlarda kümelendikleri Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirilirken, her yıl ortalama 175 türe ait 20 milyon su kuşu kayıtlara geçmektedir.


Kış Ortası Su Kuşu Sayımları, su kuşu popülasyonlarındaki değişikliğin yanı sıra, sulak alan ekosistemlerindeki değişimlerin uzun dönemde izlenebilmesi için kullanılan temel yöntemlerden biridir. Bursa’daki Uluabat Gölü, Kocaçay Deltası ve İznik Gölü sulak alanlarında 2016 yılı kış ortası su kuşu sayımlarını 12 kişilik ekip ile 50’ye yakın noktada sayımlar gerçekleştirilmiştir.


Çalışmaları yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu, Bursa sınırları içerisindeki tüm sulak alanlarda 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilecek projeler sayesinde etkin koruma faaliyetlerinin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Türkiye genelinde yapılacak olan su kuşlarının verileri bakanlık tarafından açıklanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0