banner102

Soğanlı Futbol Sahasına Kavuştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sağlıklı ve huzurlu bir Bursa’ hedefiyle Soğanlı’ya yaptırılan futbol sahası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı. Açılışta konuşan Altepe, en büyük zenginliğin...

Soğanlı Futbol Sahasına Kavuştu
Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sağlıklı ve huzurlu bir Bursa’ hedefiyle Soğanlı’ya yaptırılan futbol sahası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı. Açılışta konuşan Altepe, en büyük zenginliğin sağlık olduğunu belirterek, Soğanlı Futbol Sahası’nın Bursalı gençlerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Sahanın açılışı nedeniyle yapılan törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükorhan, Harmancık, Yenişehir ve Keles belediye başkanları, spor kulüplerinin temsilcileri ve Büyükşehir Belediyespor’a bağlı sporcular katıldı. Bursa’nın sahip olduğu zenginliklerin farkında olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar uygulanan projelerin tümünün daha sağlıklı bir şehir üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Bu anlamda her projeyi değerlendirdiklerini, tarihi eserlerin yenilenmesinden ulaşım yatırımlarına, spor tesisleri yapılmasından çevreyle ilgili hassasiyetlere kadar birçok farklı projeyi hayata geçirdiklerini belirten Altepe, “Hedefimiz, hayat anlamında huzuru, çevre anlamında dinginliği, değerler anlamında da zenginliği çağrıştıran Bursamızın; insanı strese sokmayan, hayata destek olan güvence veren, yaşamı kolaylaştıran bir şehir olmasını sağlamaktır” dedi.
Gerek profesyonel gerekse amatör kulüplere verilen destekler, merkez ya da ilçe demeden Bursa’nın her bir yerine yaptıkları tesislerle Bursa’nın spor şehri olma özelliğini güçlendirdiklerini belirten Altepe, halkın spor imkanlarını genişletmek için gece gündüz gayret sarf ettiklerini ifade etti. Soğanlı Futbol Sahası’nın hizmete alınan 191. tesis olduğunu kaydeden Altepe, “Özellikle gençlerimiz, sağlıklı yaşam imkanlarına kavuştukları için kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. İşte bugün bu niyetlerle başlattığımız bir uygulamayı daha hizmete alıyoruz. Artık Soğanlı ve civar mahallelerimizin gençleri, daha kaliteli, daha sağlıklı ortamda spor faaliyetlerini sürdürecekler. Sağlıklı nesiller yetişmesi anlamında çok önemli görevler üstlenen ve bizim gözbebeğimiz olan amatör spor kulüpleri de yaptırdığımız bu tesislerden azami olarak faydalanacaklar” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, Türkiye çapında tüm belediye başkanlarıyla Yeni Türkiye’nin yeni şehirlerini oluşturduklarını söyledi. Türkiye çapında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan hizmet furyasının Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe liderliğinde aynı hızla Bursa’da da sürdüğünü ifade eden Öztürk, “Geleceğimiz olan gençlere verdiği önemi icraatlarla ortaya döktüğü için ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, kentin tarihi kimliğini koruyarak modern şehirler inşa etme yolunda büyük gayret sarf ettiklerini belirtti. Açılan spor tesisinin de belirledikleri hedefler doğrultusunda önemli yatırım olduğunu dile getiren Dündar, “İnşallah Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu tesisleri günü geçirmenin yanında geleceğe dönük olarak başarıları getirecek mekanlar haline de getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Soğanlı Futbol Sahası’nın açılış kurdelesini keserek penaltı açılışları gerçekleştirdi. Törende Sırameşeler Spor Kulübü yöneticileri, spora ve sporcuya sağladığı imkanlar nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür plaketi ile üzerinde isminin yazıldığı forma hediye etti. Başta Soğanlı ve yakın bölgeler olmak üzere Bursa’nın tamamına hizmet verecek futbol sahası, Soğanlı Mahallesi’nde yaklaşık 9 dönüm alana sentetik çim yüzeyli olarak planlandı. Daha önce mevcut olan sahanın revize edilmesiyle ortaya çıkarılan ve aydınlatma imkanları da bulunan saha, 700 bin TL’ye mal oldu.
Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0