banner102

Serinlemek İsteyen, Uludağ'a Kaçıyor

Bursa'da artan sıcaklıklardan bunalarak serinlemek isteyen vatandaşlar, tatillerini Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Uludağ'da yaptırılan orman köşklerinde geçiriyor.

Serinlemek İsteyen, Uludağ'a Kaçıyor
 Hava sıcaklığının 35 dereceyi aşmasıyla kendini Uludağ'ın serinliğine bırakan vatandaşlar Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yaptırılan orman köşklerinde serinlerken bazı vatandaşlar ise çadır kurarak Uludağ'ın temiz havasının ve ormanın tadını çıkardı. Uludağ'ın güzide kamp alanlarından Çobankaya'da 23, Sarıalan'da 52 olmak üzere 75 orman köşkünde şehrin aşırı sıcağı ve gürültüsünden uzaklaşan tatilciler doğanın tadını çıkarıyor.
Şehrin stresi ve sıcağından kaçıp orman köşklerinde serin havanın ve doğanın tadını çıkardıklarını dile getiren Çobankaya kamp alanının müdavimlerinden Muhsin Eken, "Çocukluğumdan beri Çobankaya'da bu alanda çadır kampı kuruyordum. Geçen yıl tamamlanan orman köşkleriyle hem doğa korunmuş oldu hem de tatilimizin konforu arttı. Ortak duş ve tuvaletlerimiz var. Kamp bilinci olan vatandaşlarımızın uğrak yeri olduğundan dolayı her yer temiz kalıyor. Buraya gelen tatilcilerden doğayı korumasını istiyoruz. Burası sıcak havalarda kaçıp nefes aldığımız Bursa'nın nadide yerlerinden biridir" diye konuştu. 
Tamamen ahşaptan yapılan orman köşklerinden Çobankaya ve Sarıalan'da toplam 180 adet bulunuyor. Orman Bölge Müdürlüğü'nden kiralanan köşkler için vatandaşlar aylar öncesinden sıraya giriyor. Mayıs ayı sonundan itibaren boş köşk bulmak neredeyse imkansız oluyor. 
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0