Şehitlere Vefa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatan için şehit olanlara vefa gösterdi. Pınarbaşı’ndaki Garnizon Şehitliği’nin girişinde yer alan küçük bir ağırlama binasının yerine 110 metrekare taban alanlı yeni bir hatıra ve sunum merkezi inşa ediliyor.

Şehitlere Vefa
banner98
 Büyükşehir Belediyesi tarafından 350 bin liralık yatırım ile 3 ay önce inşaatına başlanan binanın mart ayında tamamlanması hedefleniyor. Bursa Garnizon Komutanlığı ile iş birliği halinde yapılan binada, vatan için şehit olup Pınarbaşı Şehitliği’ne defnedilen askerlerin hayat hikayeleri ve fotoğraflarının da bulunduğu bir hatıra bölümü olacak. Ayrıca Şehitler Haftasındaki ziyaretlerde çeşitli sunumların da yapılmasına imkan sağlanacak. Bina inşaatı için müteahhit firmanın 3 aylık mühleti bulunmasına rağmen ekipler geceli gündüzlü çalışarak binayı 18 Mart’taki törenlere yetiştirmeye gayret ediyor. Bu arada yekpare kubbeli binanın kubbesi bakır alaşımlı titanyum çinko özel bir malzeme ile kaplanacak.

ŞEHİTLİK BOYANIYOR

18 Mart Şehitler Haftası münasebeti ile Garnizon Komutanlığı tarafından Pınarbaşı Şehitliği’nin mutad bakım çalışmaları da hız kazandı. Her kabiri tek tek elden geçiren askerler, her kabir başındaki bayrakları ve malzemeleri kontrol ediyor. Şehitlikte Bursa Garnizon Komutanlığı’na bağlı 7 kişilik bir bakım ekibi 10 gündür çalışıyor. Pınarbaşı'nda yaklaşık 200 şehit kabri bulunuyor.
Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0