Şehit Madenci Ailelerine Bursa Morali

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’nın Soma ilçesinde mayıs ayında meydana gelen maden faciasında ölen işçilerin ailelerini Bursa’da ağırladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık Yardımlaşma...

Şehit Madenci Ailelerine Bursa Morali
banner98
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’nın Soma ilçesinde mayıs ayında meydana gelen maden faciasında ölen işçilerin ailelerini Bursa’da ağırladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği (Dağ-Der) tarafından düzenlenen organizasyonla Bursa’ya gelen Somalı şehit madenci aileleri, Kayıhan Döner Sofrası’nda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile bir araya geldi. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen yemeğin ardından Somalı ailelere seslenen BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, olayın hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte Soma’ya gittiklerini ve bazı aileleri orada ziyaret ettiklerini hatırlattı. Tüm ailelere ulaşmanın mümkün olmadığını hatırlatan Bektaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız o ziyaretlerde Bursa olarak gücümüzün yettiği kadar talep edilen her şeyi yapacağımızın sözünü vermişti. Sizlerin yaşadığı acıyı tüm ülke paylaştı. Her birinizi farklı farklı dramatik hikayeleri olduğunu biliyoruz. Ancak biz Soma’da isyan görmedik. Her şerde bir hayır vardır. Belki bu da sizin imtihanınızdı. Allah hepimizi daha beter acılardan korusun” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık da Büyükşehir Belediyesi olarak tüm Somalı şehit madenci ailelerinin yanında olduklarına vurgu yaptı. Karlık, “Acınız, bizim de acımızdır. Olayın ardından gerek başkanımız gerek teknik ekiplerimizle Soma’nın yanında yer aldık. Sizleri Bursa’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduk” dedi.
Somalı şehit madenci aileleri, Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını da gezme fırsatı buldu.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0